Auto’s kijken

Auto’s wezen kijken vanavond. In bulk. Samen met mijn collega. Op uitnodiging van een collega. Naar het autosalon. Zij kent meer van auto’s dan ik. Zij houdt van feiten en ik meer van dromen en dus vulden we elkaar aan.

Er was een longlist van dingen die ik wilde zien (en zag). Mazda6 wagon (te duur), Volkswagen Touran (te groot voor ons), Ford C-max (echte focus is beter), Opel Zafira sports tourer (geen waw-gevoel),  Audi A3 sportwagon (wil ik), Seat Leon ST (leuke kar), Volvo V40 (koffer te klein), Skoda octavia of superb (te skoda naar ons beider smaak). Tussendoor wat speelgoed.

Kwamen dus als mogelijkheden uit de bus:

De Mazda3. Bleek achteraf dat deze ook wel te duur zou worden. Of er moet over de prijs te spreken zijn.

 

 

 

De Ford Focus Clipper. Al heeft Ford het verschrikkelijkste dashboard van West-Europa en omstreken. Gelijk duust knoppen overal.

 

De Seat Leon ST FR. Is leasinggewijs niet zo heel waardevast als een top-A-merk (straks die van Seat weer achter me aan). Dan kom je per maand hoger te zitten. Als de FR-versie met wat leuke extra’s niet kan, dan doe ik het niet denk ik.

En die A3 dus hé. Het zal wel te duur zijn maar ik vind dat echt een schoon masjien.

 

De (kleine) monovolumes, ik ben daar voor ons wat vanaf gestapt. Wij hebben kleine kinderen en willen kofferruimte, die vind je net zogoed in een break.

Liefst van al wil ik nog een maatje downsizen naar een hatchback met een degelijke koffer (zoals die A3 dus en die Mazda3).

Dat gaat hier nog niet voor morgen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.