Back to the drawing board

Er zijn veel dingen die ik onwaarschijnlijk de max vind in mijn werk. Nieuwe websites maken, stukjes pennen, mensen van alle slag helpen, overleggen, navigeren, adviseren. Er zijn dingen die ik liever niet doe. Mensen dingen opnieuw laten doen bijvoorbeeld.

Dan heb ik een idee of iemand anders had een idee en dat wordt dan gemaakt of getekend of gedesigned en dan ben ik soms de eerste en soms de laatste om het te zien en dan zie ik het en denk ik: dit is niet wat het moet zijn en wel daarom en daarom en daarom.

Dan moet ik mensen terug voor het bord zetten en de wisser over het vorige en dat was allemaal goed bedoeld en er zijn die en die elementen waar we misschien mee verder kunnen maar dan toch weer niet.

Zelf haat ik het als de pest. Als ik een tekst uit mijn mouw laat lopen en dat is uiteraard het beste wat mogelijk over dat onderwerp met die doelstelling voor die doelgroep is geschreven. De merde is dat de persoon die het subtiel komt afkraken meestal een punt of duizend heeft.

Een geluk dat beide kanten niet al te vaak voorkomen, ik zou een pak minder lol hebben.

3 Comments

 1. awel zie, ik heb het omgekeerde.
  Ik ga ervanuit dat wat ik ook doe, het toch niet perfect zal zijn.
  Dus ik maak iets, en werk het af, maar ga niet tot 200% procent. Ik publiceer snel en vraag feedback, en gebaseerd op de feedback, maak ik het beter. EN dan vraag ik weer feedback etc etc.
  Veel minder stress. Hooguit als er geen reactie komt, doch dan weet ik ook dat er eigenlijk niemand op zat te wachten, dus ook geen overdrive voor niets gedaan..

  1. Voor pakweg een nieuwsbrieftekst of een design werkt dat natuurlijk een pak moeilijker. Het is niet dat als er niemand op het ‘bestel nu een ticket’ klikt, dat je er gewoon de volgende dag een betere stuurt.

   1. mm, daarvoor heb je ook A/B testing en wie zegt dat je een nieuwsbrief naar iedereen moet sturen? Wat als je elke dag van de week een versie stuurt naar 2% van je mailinglijst en je op het einde van de week kijkt welke de meeste reacties opleverden?
    En mijn boek “who is agile”, is ook zo gemaakt, gedurende een klein jaar maand elke week een nieuwe versie publiceren, dat oude als nieuwe lezers kregen. De ideeen die ik kreeg van die lezers, is wat het boek gelaakt heeft tot wat het nu is, een veel beter community boek, dan dat ik ooit in mijn eentje kon verzinnen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.