Dagen zonder vlees

Het is weer vasten. Dat heb je misschien in Kerk&Leven al gezien. Of je hebt de fotoreeks van de voil janetten gezien op je favoriete krantensite en je weet door je katholieke opvoeding hoe laat het dan is.

Van vasten heb ik al lang niet meer gedaan. De laatste keer moet aan ’t unief geweest zijn. Toen heb ik eens een week meegedaan aan de Ramadan. Omdat ik eens wilde weten hoe dat zo was. In die tijd was dat in oktober of november ofzo en dan valt dat allemaal mee.

Waar ik wel aan meedoe, is dagen zonder vlees. Dat moet zowat het 13-14-15de jaar ofzo zijn dat ik dat doe. Al ben ik volgens de reglementen uitgesloten om me in te schrijven voor die gelegenheid op tinternet. Want voor mij is dat gemakkelijk, 40 dagen zonder vlees.

Kijk, ik vind dat een goed initiatief en ik wil daar niet hard over gaan preken ofzo maar wat minder vlees, de planeet en onze diersoort zou daar gebaat mee zijn en als daar meer mensen aan meedoen, ik zou dat positief vinden.

Hier, nog iets voor ’t lachen ook. Gratis derbij.

3 Comments

 1. Waar ik het wat moeilijk mee heb, is dat men dingen eenvoudiger voor stelt als ze zijn. Het lijkt alsof een steak minder betekent, dat je x-aantal liters water en broeikasgassen uitspaart.

  Maar worden de sojabonen of andere vleesvervangers dan zonder transport, verwarming of afkoeling en vooral water gekweekt?

  Ik geef toe dat ik niet mee zal doen, omdat ik mijn stukje vlees niet kan missen. Maar tegelijk ergeren zulke acties me, omdat ze me ze een slecht geweten aanpraten. En dat terwijl ik eigenlijk nauwelijks controle heb over de feiten waarop ze zich baseren om me een geweten te schoppen.

 2. Is dat die actie van vegetariërs die eerst medelijden hadden met kippen, varkens en koeien die naar het slachthuis gingen en nu een ecologische saus over dat medelijden hebben gegoten?

  Niemand heeft blijkbaar medelijden met spruitjes, broccoli en witloof. Barbaars geamputeerd van de moederplant en daarna levend gekookt.

  Stop met deze emotionele onzin op te dringen aan welopgevoede alleseters met een evenwichtig en gezond dieet.

  Dagen zonder onzin. Zo’n actie zou ik meteen steunen. Maar dit? Neen, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.