De beïnvloedende beïnvloeder

In 2010 stelde Datanews voor het eerst de lijst van meest invloedrijke technologietwitteraars van ons land op. Dat jaar werd ik zesde. De basis van de rangschikking was (en is) Klout en Klout was een systeem om invloed op Twitter te berekenen.

Vorig jaar zakte ik. Nummer 17. Dit jaar sta ik opnieuw wat lager. De invloed van Facebook op Kloutscores speelt me parten. Mensen die Kloutscores kopen ook. Denk ik. Maar ik sta er in en dat vervult me met trots. Want de basis van de lijst, dat zijn mensen. Journalisten bij Datanews vooral denk ik.

Ik stel me voor hoe dat gaat: roken is er al lang niet meer bij op redacties maar bier of whisky, dat moet er dan toch nog zijn. Een tafel ook. Een notulist. Er worden namen genoemd. Tien usual suspects. Dan nog tien. Dan begint de discussie. Neem de lijst van vorig jaar nog een keer?

Dan kom ik ergens. Seurinck, roept de man die met het voorlezen der namen is belast. Nee, roept er een, dat is zo’n socialmediageval, toch geen techneut. Wel een podcast, roept er een. Tech45 legt hij uit, elke week op dinsdag is dat en dat duurt altijd wat langer dan de 45… Of ze bij de les willen blijven en dat het hier niet over podcasts maar over Twitter gaat, zegt de hoofdredacteur ietwat geagiteerd.

Er wordt gestemd en ik haal het. Dus sta ik weer in de lijst. Misschien wel de laatste keer want er zijn mensen die het Kloutspelletje pakken sterker kunnen spelen dan ik. Mensen met meer volgers ook. Kan me niet zo deren (lieg ik me even een Pinokkioneus).

De hele lijst lees je hier

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.