De laatste dagen met Google Reader

Het zijn de laatste weken met Google Reader. Daarna verhuis ik. Met vele anderen. Naar Digg Reader denk ik. Nog steeds. Geen idee waarom ik ineens zo’n vertrouwen heb in die gasten. Het zal de spanning en de suspens zijn die ze er rond hangen. Klaar op de 26ste. Vijf dagen voor D-day.

Meestal lees ik op de iPad in Mr. Reader. Op de Mac gebruik ik Reader in de browser. Nog steeds. Tot de laatste dag. Want Feedly, ik zal het zeggen gelijk het is, het is mijn ding niet.

Terwijl ik dan toch ingelogd was om eindelijk eens een backup te maken van mijn gegevens, nam ik nog even een kijkje in mijn statistieken. De laatste dertig dagen zagen er bij Reader zo uit.

From your 315 subscriptions, over the last 30 days you read 9,608 itemsclicked 54 items,starred 1 items, and emailed 1 items.

Opmerking: deze gegevens zijn niet echt volledig. Leescijfer nog wel. Mijn collega’s zullen echter bevestigen dat ik de voorbije maand meer dan één inspirerend artikel binnen Flanders DC afvuurde. Geplot over een maand ziet dat er dan zo uit. De zesde juni heb ik mij gelijk een beetje laten gaan.

Over de loop van de dag geeft dat dit beeld. Waarbij de piek in de ochtend vooral de synchronisatie vertegenwoordigt als ik op het werk aankom. Ik lees wel vaker RSS op de trein. Syncen gaat over WiFi. Dan ’s avonds ook hé. Door de dag zal dat vooral weekendwerk zijn. Het valt me tegen dat één van de leukste taken die een Creativity Evangelist doet ’s avonds plaatsvinden.

’s Avonds en naar het eind van de week. Donderdagen en vrijdagen zijn duidelijk leesdagen. Op donderdag hebben wij met het werk een nieuwsbrief. De voorbije maand twee. Die moet ik maken. Bloed, zweet en tranen kosten die dingen me. Dan beloon ik mezelf wel eens met een uurtje leesplezier. Voor het werk, na het werk, tijdens het werk. 😉

Het zullen de laatste statistieken zijn die ik zie in Reader dat ook nog aangeeft dat ik sedert 12 augustus 2010 meer dan 300000 berichten heb verwerkt. Waar die 12 augustus 2010 vandaan komt weet ik trouwens niet. Het is niet de datum van het lidmaatschap want drie weken later heb ik op Barcamp Antwerpen verteld dat ik vroeger veel meer las maar dat dat nu niet meer zou lukken wegens op 20 augustus 2010 vader geworden.

9608 stukjes op 30 dagen. Dat is 320 zowat per dag. Ik mik op 300. Nu zit ik daar dus even boven en ik lees minder dan er verschijnt. Betekent dat ik binnenkort weer eens moet gaan kuisen.

6 Comments

  1. Oef, ik vreesde al de enige te worden welk zijne weg niet konden vinden in Feedly. Ook offline reading is een must voor me.

    1. Amedee, welke RSS reader gebruik je dan. Bij mij komt alles correct binnen… Ik vind truncated RSS zelf vrij vervelend, dat wil ik de mensen niet aandoen 😉

  2. Amadee, dat is een bewuste keuze, veronderstel ik.

    Feedly is doenbaar nu ik mijn browser breed genoeg gemaakt heb, zodat het overzicht van de feeds altijd in beeld blijft. Het voelt echter nog steeds niet helemaal juist. Toch nog hopen op Digg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.