Een mens komt al eens ergens

Volgend jaar zijn het verkiezingen. Je zal daar op tijd en stond een uitnodiging voor krijgen. Wees gerust. Binnen de Vlaamse administratie zijn ze al bezig met de hele voorbereiding. Dat is een goeie zaak want zo’n kakelverse minister (of een oude die blijft zitten), je kan die maar beter de weg wijzen in een aantal dingen.

Geen idee hoe dat in het verleden zat wat betreft het uitnodigen van externen maar ik ben nu al voor twee beleidsdomeinen naar input gevraagd. Dat is een goeie zaak denk ik. Dat die administratie niet in hun vergaderzaal duikt en daar in de toverhoed kijkt wat er zoal gedaan kan worden maar dat daar buitenstaanders bij betrokken worden. Ik bijvoorbeeld. Anderen ook.

Hoe die dan geselecteerd worden? Geen idee. Er zijn wel wat mensen die mij kennen van tinternet denk ik dan. Als communicatiemens voor een organisatie als Flanders DC sta je ook niet meteen in de (internet)schaduw. Dan krijg je een mailtje en dan doe je wat je denkt dat je moet doen en je leest daar de documenten voor en je gaat daar heen. Voor social media mocht ik vertellen wat er zou kunnen moeten instaan. Vandaag mocht ik hetzelfde doen voor jeugd.

Eigenlijk vind ik dat nog wel interessant. Zo beleid uitstippelen. Naar verschillende mensen luisteren en daar dan op interageren en de brug leggen tussen twee mensen die hetzelfde willen bereiken maar dat dan op een andere manier willen doen en dan zeggen van misschien zus en zo en soms vinden mensen dat dan een goed idee. Of niet.

Het zijn van die dingen die ik er graag bij neem. Omdat ik dat ook een eer vind om één of andere manier. Dat er mensen zijn die denken: die Seurinck, die kan daar iets zinnig over vertellen. Een mens komt al eens ergens. In het Scoutel bijvoorbeeld vandaag. Een tent aan de achterkant van het Centraal station waar de scouts en de gidsen ook hun kamp hebben opgeslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.