#fuckyeahkaas

Vorige week organiseerde Frederik van mijn coworkingplek Aspace een ledenbarbecue en hoe gaat dat? Je vertelt wat, je luistert wat. Iedereen om beurt.

We hadden het over Cubus’ kaas van de week en waarom ik vond dat hij verraad pleegde aan kaas door niet enkel jonge gouda maar ook zijn kaas van de week uit de rekken van den delhaize te plukken.

Zelf ben ik niet zo’n kenner van kaas maar in Borgerhout is een markt en als ik op vrijdag naar Aspace ga, dan koop ik eerst kaas en brood en dan zet ik mij aan het coworken. Hét kaaskraam op de Borgerhoutse vrijdagmarkt meet wat? 8,10, 12 meter?

Keuze te over. Niet normaal. Op een ledenbarbecue met een hoog geekgehalte: een epic kaaskraam. Plannen werden gesmeed terwijl de ijzers heet waren. Vrijdag, kaasdag. Cubus kon zijn dinsdagproject wel opbergen. Geef toe. Als je moet kiezen tussen #kaasvandeweek en #fuckyeahkaas, dan weet een beetje internaut al snel waar de klepel hangt.

Vrijdag draaiden we een proefrit. De afwezigheid van het epic kaaskraam kon ons niet veel maken en we trokken op jacht. Vijf verschillende kazen werden uit de Local Store betrokken. Dat werd naast coworking ook coeating en weet je? Ik kan het iedereen aanbevelen.

Wat is er gezelliger dan zo een kaasschotel? Wat is er leuker dan écht samen eten, de pla delen? Je hebt meteen wat om over te praten. Nu kan ik het met mijn coworkers wel vinden maar misschien is dat niet overal zo en zo’n verschillende kazen geven toch altijd wel aanleiding tot gesprek.

Wat lust jij liever en wat lust jij graag en wat moeten we de volgende keer en ik heb eens een kaas gegeten en ik ben de naam kwijt en als we nu eens een wijntje? Pain, vin, fromage. Toch maar niet want we moeten nog werken. Gezellig man.

Lekkerder dan het tigste broodje mozarella-tomaat en geitenkaas met noten, rucula en honing. Ga ik nog doen en bij Aspace waarschijnlijk ook en neem jezelf ook nog een stukje.

6 Comments

  1. Hallo Jan. Bij de Betagroup in Bxl hebben we een twee volledig uitgeruste keukens die vaak gebruikt worden om te kijken ipv zo’n standaard broodje te gaan kopen bij de deli om de hoek. Is dat bij Aspace ook voorzien? En wordt er dan wel eens gekookt?

      1. Er staan kookpotten en een frigo dus waarom niet. De meeste collega’s trekken naar een broodjeszaak, wat vaak een echte aanslag is op de portemonnee. Dan kook ik toch liever zelf met verse groeten. Het is wat werk, maar je bent even met iets helemaal anders bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.