Geheelonthouder

Het is sterker dan mezelf. Soms. Even een tweet. Interessant artikel lezen en delen. Eens kijken hoe de zaken draaien op een Facebookpagina. Had ik nog een mail? Snel nog even…

Persoonlijk en werk lopen in elkaar over bij mij. Ik ben me daarvan bewust. Niets tegen. Soms moet je eens zeggen. Gedaan. Even. Een week. Dat is 5,41 keer zo lang als de vorige keer.

Dat doe ik de komende 7 dagen. Van dinsdag 8 augustus tot en met 14 augustus. Digitale retraite. Niet een beetje. Dat werkt niet. Niet bij mij. Ineens het stopcontact er volledig uit. Geen internet voor mij. Geen telefoon. Geen fax. Televisie en lezen op de Kindle mogen wel. Lean back media.

Mijn collega’s zeggen dat ik het nooit vol zal houden. Misschien hebben ze gelijk. Misschien lees je hier binnen drie dagen een blogpost over onweerstaanbare drang en ontoerekeningsvatbaarheid in de nabijheid van communicatiemedia. Het is niet de bedoeling.

Als het dringend is, stuur je maar een kaartje.

8 Comments

  1. Och, dat gaat vlotjes. Op 10 dagen tijd in de Provence ben ik zelden online geweest. Enkel wat nieuws gelezen en het weerbericht bekeken. Zelfs gedrukte boeken gelezen en 1 enkel telefoontje opgenomen. Geniet ervan!

  2. Hoi Jan, dat gaat je wel lukken. Een weekje zonder al dat gedoe. Back to basics. Vergeet kindle enzo, echt, back to basics. Als je rondreist in de outback van Australië en alles werkt alleen via de satelliet, wel zalig gewoon. Ik heb het meegemaakt. Naar de sterren kijken, kamperen, rondom je kijken. Geniet ervan. Het leven is zoveel meer dan social media 🙂

  3. Niet onmogelijk en zéker aangeraden. Ik van 3-12 augustus net hetzelfde gedaan. Het énige waar ik nog gebruik van maakte was sms. Maar de rest interesseerde me niet. Praten met mensen en schrijven op papier met echte inkt. Het leven moet niet altijd in de hoogste versnelling draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.