Ik heb iets spannend meegemaakt

Een mens maakt wat mee als je zo op zaterdag naar den Delhaize gaat. Spanning en sensatie. Rook. Vuur. Onwetendheid. Twijfel. Actie. Intense gesprekken. Paniek en veel meer.

Enfin, beste leesbuiskindertjes. Ik was zaterdag in den Delhaize. De fatale Delhaize zou ik schrijven als er gewonden of zelfs doden te betreuren waren geweest.

Mijn lijstje van dertig mee te brengen items was geslonken tot tien. Tussen de appels en de ananassen (op de keper beschouwd is dat geen moeilijk te spellen woord) hoorde ik boven de podcaststem van Maarten Hendrikx (met kaa iex) het geluid van een alarm.

Pas op. Het wordt nog spannend. Een alarm op zich is vandaag den dag niet meer spannend. Zulks liet zich ook vertalen in mijn gedrag. Ik ging lekker verder. Wortelen nog. Tot een vriendelijke winkelbediende me aansprak. Of ik misschien naar de uitgang wilde gaan. Er was alarm en terwijl ik langs zijn gezicht heen keek zag ik ineens ook rook.

Zonder aarzelen verliet de held van dit verhaal het pand. Daar probeerde ik enkele gesprekken aan te knopen. Het zou immers allemaal snel afgelopen zijn en dan konden we verder. Toen was er meer rook en wilden de gesprekken niet zo vlotten. Even bellen. Nee, het vlotte niet zo. Delhaize. Evacuatie. Later.

Mijn. Auto. Staat. Boven. Deze. Winkel.

Mijn heldhaftigheid nam de bovenhand. Met enkele passen rende ik naar de dakparking, ik sprong mijn geleende cambiowagen in en startte de motor. Het gebeurde allemaal heel snel. Terwijl om mij heen nog mensen hetzelfde deden. Snel schakelde ik. Achteruit. Gas. Rem. Stop. Vooruit en weg, de helling naar beneden. De bareel -die jammergenoeg voor mijn heldhaftige daden- omhoog bleek te staan, voorbij. De vrijheid tegemoet.

Dik een uur nadat ik was vertrokken, stond ik opnieuw thuis. Zonder één item van mijn lijstje. Zonder mijn Delhaizezakken ook. Zorgvuldig bijeen gespaard tijdens momenten waarop ik ze was vergeten. Mijn heldendom was in crisis maar ik had een auto, die nog veel mensen zouden gebruiken van uitbranden gered. Een daad van het individu jegens de gelijken.

Later die dag ging ik ook nog naar Colruyt. Het was lang geleden dat ik daar nog eens was. Het beviel niet echt. Dat is voor een volgend avontuur van uw held.

4 Comments

    1. Colruyt niet bevallen? Dat is omdat je hip bent in combinatie met een tweeouderportomonnee 🙂 Ik raad je dringend aan eraan te wennen!! Colruyt wordt het nieuwe hip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.