Muziek door mijn eeuwen heen (4): Amon Tobin ft MC Decimal – Verbal

Het was in Brussel dat ik Amon Tobin zag optreden. Het moet de AB geweest zijn. 2003. 2004. Helemaal zeker ben ik dat niet.

In den beginne was er niets. Zelfs geen podium. Alleen een gaas waar het podium had moeten zijn. Dat en publiek. Daarna gingen de lichten uit. Verscheen er helemaal in de verte een klein lichtje. De achterkant van een MacBook.

Daarna een van de spectaculairste optredens die ik zag, denk ik. Amon Tobin hebben we niet gezien die avond. Zijn schaduw sprong achter het scherm heen en weer van scherm naar computer naar synthesiser naar drumcomputer.

De grot van Plato in een muzikale editie. Muzikaal en visueel geweld uit het niets. Uit doosjes en elektronische circuits. Centraal achter het gaas één felle lamp waaruit de projecties op het gaas werden gegooid.

Er was geen MC Decimal, die keer in Brussel. Zijn stem weerklonk maar het kwam uit een doosje. Het was een stevige live-versie herinner ik me. Met snedige raps en harde beats.

Amon Tobin maakte indruk en stelde ongewild een vraag. Wat is dat, live-muziek? Zou ik het geweten hebben als het een stagehand was die het die avond had overgenomen, script nog bij de hand, voor het geval dat? Zou ik het geweten hebben als het een CD was die avond? Maakt dat wat uit?

Het antwoord weet ik nog niet. Dat Verbal een beestig nummer is wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.