Pictograms voor autochtonen

Allochtonen die de taal niet goed meester zijn, worden aan de hand van pictogrammen wegwijs gemaakt in de wondere Westerse wereld. Ook voor de inheemse bevolking is het incijferen van de pictogrammen een aangename bezigheid.

Mijn uitdaging voor jou: vertaal het volgende pictogrammenbericht dat we van de school meekregen en zet ze in de reacties. Na het verlengde weekend post ik het antwoord.

update: de oplossing

Beste ouders,

Uw kinderen zijn 5 november naar de film ‘knofje’ gaan kijken in de Roma. Voor deze voorstelling zal drie euro worden aangerekend bij de volgende schoolrekening. De voorstelling die samenviel op de dag van het offerfeest, rekenen we natuurlijk niet aan.

Bedankt,

De juffen van de kleuterschool

5 Comments

  1. Tijdens het afwassen zijn er 3 borden gebroken door jouw kind. Dit zijn dure borden, dus moet je veel geld meebrengen om ze terug te betalen. Dit alles is beschreven op een proces verbaal.

  2. Ik zie muntstukken, drie, geld, en een brief met geld (een rekening, vermoed ik).

    Ik zou schatten: er is een rekening van drie euro. Twee keer geld is vreemd, maar misschien “geef drie euro mee in muntstukken om de rekening te betalen”. Of zo?

  3. De schooluitstap is afgelast, want er werden kinderen gegijzeld om er losgeld voor te vragen. In plaats daarvan zullen we in groepjes van 3 gaan kijken naar een schaap dat graast in de wei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.