Ploegenachtervolging

Vandaag reed de Britse ploeg een Wereldrecord in de discipline ploegenachtervolging. Ik kon niet meteen een embedbare video vinden maar kijk eens bij Sporza. Ploegenachtervolging is één van de disciplines die ik voor geen geld ter wereld wil missen. Kijk mee naar de volgende foto.

Afgetrainde lijven, dat zie je overal. Ploegenachtervolging is zoveel meer. Dat is snelheid en technologie. Design en innovatie. Psychologie en sociologie en alle sociale wetenschappen samen in één sport gegoten. Ploegenachtervolging dat is Carl Philipp Gottlieb von Clausewitz en Sun Tzu. Dat is schaken per team met vier keer 300 Watt in de benen.

Morgen is er meer van dat. Twee keer. Nu niet meer ploeg per ploeg maar ook tegen elkaar. Split screen. Wie komt het eerst aan de lijn. Wie is de derde van elke ploeg want die telt. Het individuele overheerst het collectief. Dan. Als je de derde Rus bent die het wiel heeft moeten lossen en alles pijn doet, je geen energie meer hebt om te trappen, geen lucht meer om de roepen. Wacht. Op. Mij.

Ploegenachtervolging. Schoner worden de spelen niet.

Afbeeldingsbron

5 Comments

  1. En dan nog extreme precisie niet vergeten, aan 60 km/u + neemt de eerste schijnbaar nonchalant een bocht naar rechts, een naar links om dan op 2 cm van het achterwiel van de 3de uit te komen. Prachtig om te zien…
    Ter vergelijking: de Belgen, daar ramde de voormalig eerste de derde bijna van de baan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.