Over pitching mails

Jason Fried van Basecamp (37signals). Vertelt over de eerste mailtjes die hij stuurde om als webdesigner aan de bak te komen.

I think your site is pretty good, but I think I can make it better. If you’d like, I’d be happy to put together a one page redesign of your home page to show you what I can do. It’ll take about a week.

Het gebeurt af en toe dat ik dit soort mailtjes ook moet sturen. Bij de opstart van een project. Cold mailing bijna. Ik ben Jan en ik wil graag dit of dat van jou en ik vraag me af of je dit voor me kan doen, dit is mijn aanbod. Je verwoordt het niet zo maar het komt daar op neer.

Het valt me altijd mee dat ik nooit iets in mijn gezicht heb gekregen. Het is een opluchting als je dan gedaan krijgt wat je gedaan wil krijgen. Wrang als je geen antwoord krijgt. Dat is misschien erger dan het antwoord in je gezicht terugkrijgen.

Als Jason Fried zo geraakt is waar hij geraakt is, zal ik de gène wat van me afzetten dan.

Gelezen bij Jason Fried van Basecamp.

1 Comment

  1. Met mail is die gène er toch veel minder, dan het echt rechtuit via telefoon doen? Ik doe dat geregeld gewoon een cold call mailtje sturen. Soms werkt het soms niet. Een neen heb je, een ja…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.