Betaald om te bloggen, drie maand met flattr

Geld verdienen met een blog. Je moet durven. Betaald worden om een hobby uit te oefenen. Dan wordt het werken. Of je moet er een experiment van maken. De resultaten delen. Dan kan het wel. Misschien. Ik probeer het alvast. Met een afspraak. Alles wat verdiend wordt, gaat opnieuw het/een contentsysteem in.

Het is alweer drie maand dat je hier onder elke post een flattr-knopje vindt. Tijd voor een nieuw rapport dus. Twee maand geleden deed ik al eens hetzelfde. Het volgende rapport komt binnen drie maand.

De cijfers

Op drie maand ben ik 56 keer geflatterd. Samen goed voor een opbrengst van € 24,17. Het (wat flattr betreft) populairste stukje was mijn vorige verslag van het experiment. Heel veel stukjes bleven ook deze maanden ongeflatterd. Sommige terecht, andere hadden meer verdiend, vond ik.

Als ik goed geteld heb, kom ik op drie maand aan 73 stukjes, iets minder dan 25 elke maand dus. Daarvan werden 26 van één of meer flattrs voorzien. Dat is een scherpe daling tegenover de rapportage na één maand, toen kwam ik ongeveer aan de helft. Het aantal flattrs per post steeg dan weer wel. Vestzak. Broekzak.

De oorzaak daarvoor ligt niet bij mij, heb ik het gevoel. Flattr is wat van zijn momentum aan het verliezen als ik het zo bekijk. September was een absolute topmaand voor wat betreft het aantal flattrs, sedertdien is ineens wat stil geworden rond microbetalingen. Of misschien was ik vroeger toch beter.

Het aantal bezoeken bleef alvast stabiel. In de RSS-feed kwamen er heel wat nieuwe lezers. Google Analytics spreekt over 9.560 bezoeken, de wordpress plugin houdt het op 13.176. Gemiddeld is dat dus 11.368 bezoeken op drie maand. Per bezoek ontvang ik dus € 0,002. Het percentage flatterende bezoekers is stabiel op 0,05%.

Een succesrecept om geflatterd te worden heb ik nog niet gevonden. Voor sommige stukjes wordt onverwachts wel betaald, andere, waar ik meer tijd, energie of verstandelijke vermogens voor heb ingezet, blijven onaangeroerd. Een nieuwe poging voor een patroon doe ik binnen drie maand.

Het gevoel

Ook na drie maand heb ik nog steeds geen enkel stukje geschreven waarvan ik dacht: “dit gaat nu eens geld opleveren”. Soms zou ik de flattr-functie voor een post willen weghalen maar dat laat de plugin momenteel niet toe.

Er zijn een stuk of wat Belgische Flattr-gebruikers bijgekomen inmiddels. Van Clopin en Ines Minten weet ik alvast dat ze er intussen ook mee werken. Tim, Davy en Dries zijn inmiddels Flattr oudgedienden. Kwestie van het wat bij elkaar te houden, aarzel niet om je even te melden in de reacties hieronder. Misschien maak ik daar nog wel eens een overzichtspost mee. Review van je blog toe.

Wat met het geld?

Binnenkort ga ik eens shoppen met de 24,17 euro die hier inmiddels is achtergelaten, denk ik. Boekje kopen. Had jij niet gezegd dat jij geen boeken meer zou kopen, Jan? Inderdaad, zulks is het geval. Maar ik zou een boek willen kopen dat ik dan kan gaan uitlenen. Kwestie van de geest van het experiment niet te bezoedelen. Suggesties kunnen eveneens hieronder.

4 Comments

  1. Hoi, ik werk ermee, maar wel op een heel laag pitje. Ik was nieuwsgierig of het zou werken, dus wou het graag uitproberen. Maar het werkt dus niet. Ik denk dat flattr alleen kansen heeft op blogs die veel lezers en veel updates krijgen, zoals de jouwe. Met minder posts, minder lezers en al helemaal minder lezers uit geeky middens levert zo’n knopje hoogstens een vraagteken op. Geen geslaagd experiment, dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.