Frans

Mijn Frans, het is daar niet zeer goed mee gesteld denk ik. Weinig gebruikt in de werkcontext of het moest zijn voor een occasionele “Elle n’est pas la, puis je prendre un message?” en zo hier te Antwerpen beperkt zich dat ook tot een à gauche’ke al hier en à droitteke aldaar. Mijn lezen? Engels. Mijn luisteren? Engels.

Gaan we iets aan doen. Ik ga meer Frans lezen en luisteren, al was het maar om vanaf 2015 met mijn geburen ook eens een woordje in ’t Frans te kunnen doen. Die mensen spreken Nederlands, daar niet van maar sommige dingen wil je al eens in je moerstaal vertellen en dan wil ik kunnen luisteren en iets repliceren.

Le Monde en Le Soir in de Reader gestoken, binnenkort eens kijken naar een paar Franstalige twitteraars om mee te converseren en algelijks ook eens kijken naar een podcastje ergens. Lessen volgen ofzo, ik heb daar te weinig tijd voor maar het nuttige aan het nuttige koppelen, dat lukt me vast wel.

Als er mensen zijn met voorstellen van interessante dingen in het Frans op het internet: nu zijt wellekome.

1 Comment

  1. Ik had vroeger een leuke podcast maar ik ben gestopt met luisteren omdat ik te veel luidop lachte. Als ik op de naam kom, laat ik het je nog weten. Verder zijn er heel Franstalige leuke films, oa les barons, heel Brussels ook. In KVS en Théatre national hebben ze voorstellingen met boventitels in de andere landstaal. Sam Touzani is één van mijn favoriete Franstalige komieken, en verder muziek: été 67, Alain Souchon, Zaz,…,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.