Hoe is dat nu mogelijk, Twitter?

Twitter is building a new product that will allow users to share tweets that are longer than the company’s 140-character limit, according to multiple people familiar with the company’s plans.

Hoe is dat nu in vredesnaam mogelijk? Is dat een gebrek aan creativiteit? Is dat contact verliezen met je gebruikers? Omdat alles alles alles in silicon valley alleen maar succes kan hebben als je veel gebruikers hebt die je daarna reclame kan serveren?

We keren even terug naar 2010-2011. Het was in die tijd dat ik schreef dat ik best wel wilde betalen voor Twitter, als het maar niet het speelterrein van politici zou worden. Toen moesten de beevees nog komen. Sedertdien zijn ze daar bij de blauwe vogel het noorden helemaal kwijt, heb ik soms de indruk. Of het nu een gebrek aan CEO is of een op de vlucht zijn voor de steeds kelderende aandelenkoers, het is me niet duidelijk.

De volgende stap zou dus het openzetten van de 140 karakter limiet zijn. Breed open, smal open, halfbreed, daar zijn ze dus nog niet aan uit maar er is een lijntje uitgeworpen en dat lijntje zegt (niet in het minst tegen die aandeelhouders) ‘we zijn er mee bezig’.

Dat een product evolueert, dat gebruikers evolueren, het is mijn job om dat te begrijpen en zelfs te stimuleren maar Twitter als product is alright. Het is in het businessmodel dat het wringt en dat willen ze nu gaan oplossen door mainstream te worden.

Te verfacebooken om het kalf maar eens een naam te geven. Je zou het met meer zin voor woordspeling dan voor innovatief denkvermogen een blue ocean strategie kunnen noemen. Dan wel een waar straks een vogel in zal gaan verdrinken.

Citaat gelezen bij Re/code

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.