‘No’ is the hardest word

Elton John heeft zo eens een nummerke geschreven met als voornaamste zinsnede ‘sorry seems to be the hardest word’*. Welnu, Elton John heeft waarschijnlijk nooit écht moeten werken in zijn leven en hij zingt dan ook over liefde en van die dingen. Op het werk is ‘sorry’ zeggen echt niet zo moeilijk Elton.

Veel en veel moeilijker is ‘nee’ zeggen. Het is één van mijn grootste tekortkomingen. Ik kan het niet en ik wil het eigenlijk ook niet en ik loop daarmee wel eens tegen de lamp. Dat is mijn schuld.

Op de vraag ‘Jan kan je dat tegen morgen’, kies ik vaak de weg van de minste weerstand en dan zit ik tot een kot in de nacht te werken of het schiet er dan toch aan over en dan heb je het beloofd en dan had je het maar moeten weten.

Blij toe dat ik op de blog van Swissmiss een citaat zag dat erop wijst dat ik vast niet de enige ben die dat niet zo goed kan. ‘Nee’ zeggen. In 2012 is me dat aardig gelukt met mensen die me wilden boeken voor een lezing maar dat dan graag wel vandevoorniet wilden. Dit jaar ga ik mijn ‘nee’ zeggen proberen uit te breiden en te variëren.

“Ja, maar niet tegen morgen” bijvoorbeeld. Dat zie ik mezelf nog wel zeggen. Goede voornemens. #enal.

*sorry voor de oorwurm

3 Comments

  1. Jan,
    weet dat je ja niets waard is als je geen nee kan zeggen.
    Of mooier gezegd: dat je ja in waarde stijgt als je meer nee zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.