Over gratis werken en bier

Ik kan geen voorontwerp maken in nul uren. Ik kan correcties niet gratis uitvoeren, ook al had niemand ze zien aankomen. Ik ben geen stagiaire. Een grote naamsvermelding is geen betaalmiddel. Deze opdracht is geen wedstrijd. Enzovoort. Zucht.

Deze blogpost is grappig en schrijnend tegelijk. Omdat ik weet dat het daarbuiten vol loopt met creatives die wél gratis werken. Omdat er later wél budget gaat zijn en om welke reden opdrachtgevers altijd denken mensen for free aan het werk te mogen zetten.

Eén van die redenen waarom ik nogal geloof in de nood aan dat Generation Creatives project dat op het werk doen. Officieel vind ik dat vooral een interessant projecth omdat nogal wat creatives hun (digitale) marketing soms niet altijd even goed doen 😉

Geschreven door via Wannes Daemen.

1 Comment

  1. Ik werk heel veel gratis en doe heel veel dingen voor communities.
    En ja een bedrijf dat belt en me vraagt om iets gratis te doen, zal ik 99% kans wandelen sturen.
    En toch heb ik al gratis bedrijven geholpen, en heb ik al honderden boeken cadeau gedaan aan mensen waarvan ik vind dat ze iets leuk gedaan hebben / aan het doen zijn.

    Het verschil is, dat ik zelf kies waar ik mijn vrije tijd wil insteken.

    En soms geeft een bedrijf waar ik iets gratis wil doen, me een andere opdracht, en verdien ik er aan. (maar dat is niet mijn bedoeling. Als ik iets gratis doen is dat omdat ik in die mensen geloof.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.