This might work (my new book)

Wij stellen u voor: het einde van Kickstarter. Het is mooi geweest, mooie ideeën, leuke producten, films, boeken. Maar Seth heeft beslist dat het goed geweest is. Hij lanceert zijn boek via Kickstarter. Hij zoekt 40.000 dollar en vraagt zich ostentatief af of het wel zal lukken.

Uiteraard zal het lukken. Uiteraard was zijn uitgever wel bereid gevonden om $ 40.000 op tafel te leggen om zijne kaalheid een nieuwe worp te laten doen. Je zou wel gek zijn. Een boek van Godin verkoopt als zoete broodjes dat is een marktwet waar niet mee te sollen valt.

Maar crowdfunding is in en Seth wil aan een breed publiek laten zien wat het is en hij zal erin slagen. Hij zal doen wat beevees op twitter doen en wat grote artiesten bij platenmaatschappijen hebben gedaan, alles naar zich toetrekken, gevolgd door minstens nog zo’n succesauteur die het kunstje zal overdoen.

Kickstarter zal in dit proces de duimen leggen. Het was mooi en schattig, zij die geen geld hadden om hun droom te realiseren, konden dat met de wet van de grote getallen toch. Het was mooi als het kwam en het was even mooi als er geld gestort werd maar het product kwam niet ter bestemming. De mantel der liefde kan veel bedekken.

Kickstarter zal verder bestaan. Net zoals Twitter dat doet nu het is overgenomen door de mensen die geld neerleggen om een strategie uit te schrijven. Het zal niet meer hetzelfde zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.