Thx

Op het internet, u mag daar al dan niet van op de hoogte zijn, heerst wel eens een discussie over beleefdheidsregels wat betreft e-mail. Daar mag ik off- en online graag aan meedoen. In een vlaag van zinsverbijstering heb ik zo eens gezegd dat e-mail dood is, net zoals ik dat met Twitter heb gedaan. Dat doe ik gewoon om op te vallen. Verder geen zorg daarover.

Wat wel waar is (net zoals het voorgaande): e-mail, daar schort wat mee. Met name met de dankuwel e-mail. Daar ging het op het internet net over. Ik vind het heel leuk als mensen mij bedanken voor geleverde diensten maar eigenlijk zit het zo: ik word betaald om net dat te doen wat jij van mij hebt verkregen, geen probleem. Dat is het probleem.

Puur fictieve situatie: ergens te velde moet een website hebben of een app gebouwd krijgen of whatever. Sommige mensen denken dan: we sturen een mailtje naar Jan, die kent wel wat mensen en een mening en alles wat daarbij hoort. Zeg eens Jan, website zus en zo, wie moeten we daarvoor hebben. Ik grijp in mijn grote grabbelton en noem drie namen.

Daarna komt heel vaak een ‘bedankt’-e-mail. Thx. Soms. Omdat ik een shitload aan e-mail verwerk en die bedankt-mail maar twee weken later komt, moet ik alweer heel hard nadenken. Wat had die ook alweer nodig en wie heb ik ook alweer aanbevolen en ik twijfel dan over een potentiële leverancier.

Kijk. Eigenlijk vind ik dat niet nodig. Ik ga door mijn mails, ik probeer te beantwoorden wat ik kan, ik laat liggen wat ik liever wil vergeten en ga door. Zo snel ik kan. Voor elk wat wils. Je hoeft me niet te bedanken voor drie leveranciers van drupalsites in de lifestylesector, de kans is groot dat ik het gewoon op Twitter heb gevraagd en gewoon maar samenbreng.

Weet je wat leuker zou zijn? Dat geldt voor wel meer dingen: spreek over de resultaten. Liefst maanden, misschien een jaar later. Om verder te gaan op het puur fictieve voorbeeld: kijk eens Jan, vorig jaar vroeg ik je wat we met die site moesten, je hebt toen een halve A4 gepend en er het klopte van geen kanten maar die ene zin heeft mij op een idee gebracht en dit is onze nieuwe site.

Dat is de bedoeling van een dankuwel e-mail. Denk ik.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.