What would google do?

Meestal lees ik een boek meerdere keren. Dat is mijn manier om dingen in te laten werken. Dat deed ik ook toen ik studeerde. De cursus op één dag door en de volgende dag gewoon opnieuw. En dan nog eens.

In het kader van mijn aankomende Kindle, kocht ik What would google do? van professor Jeff Jarvis. Eerder las ik het boek in het Nederlands en nu las ik het kindlegewijs wat af en aan op laptop en telefoon.

Die apps zijn niet helemaal ideaal maar enfin, ik wilde het e-lezen alvast wat proeven. Net nu ik het eerste boek op die manier uit heb, krijg ik de melding dat mijn Kindle er volgende week aankomt. Goed nieuws dus.

In What would Google do? schrijft Jeff Jarvis vanalles over media en mensen. Over de toekomst en hoe we daar heen aan het fietsen zijn. Google is in die zin meer een metafoor of pars pro toto voor een veranderende maatschappij. Een draad om een verhaal aan op te hangen. Vandaag zou het boek misschien What would Facebook do getiteld zijn.

Het boek gaat veel meer over andere industrieën (met name over de media) en hoe je de google-manier van werken er zou kunnen toepassen dan over google zelf. WWGD? is dan ook meer een inspiratie- dan een kennisboek.

Wie denkt meer te weten te komen over de manier waarop google werkt of wat de economische rationale achter het bedrijf is, kan beter een ander boek lezen. Wie Jarvis kent van zijn optredens tijdens TWiG, kent ’s mans stokpaardjes. Openheid, Transparantie en een geloof in Het Algoritme.

Als je het nog niet gelezen hebt: doen. Het leest als een trein en ja, ik geloof wel dat ik het nog eens lees. Al was het maar diagonaal. De powerpoint van de hand van de auteur geeft alvast een idee.

Als je het boek via deze link bestelt, dan heb ik er ook wat aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.