We get what we click on

Seth Godin heeft het over media:

Alas, we also get what others click on. And society does a poor job of marketing productive media to itself. We’re consuming more media than ever before, but I’m not sure the mass media is making us much smarter, braver or more willing to take action.

We krijgen die media waar we collectief op klikken maar we krijgen ook die meningen waar we zo vaak op klikken. “18% van de jongeren zou niet meer communiceren als er geen sociale media waren”.

Zever in pakskes natuurlijk. Maar dat verkoopt beter dan ‘in een studie van 1000 Amerikaanse jongeren met een enquête die na de derde vraag ging vervelen als betrof het de vlucht van een kanarie in een vogelkooi zegt 18% van de jongeren dat ze enkel sociale media gebruiken. Die jongeren sturen gemiddeld wel 1000 SMS’en per maand maar qua titel scoort dat niet zo en het is bovendien fel meer dan 1000 karakters.

Die titels zijn echter wel wat verder blijft leven. Wat door van die amateurguru’s verkondigt wordt als de grote waarheid. ‘Het is waar want het was een titel op Mashable’ is het nieuwe ‘het is waar want het stond in de krant’. Niet zelden wordt een dergelijke titel in de lokale media dan gekopieerd en wat dan blijft hangen is ‘Belgische jongeren’ waar het een onderzoek op Amerikaanse jongeren werd uitgevoerd.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.