Fietspaden …and statistics

In De Nieuwe Antwerpenaar, het nieuwe stadsblad van mijn stad en district, verschenen onder de rubriek ‘opmerkelijk’ de resultaten van een onderzoek.

Die resultaten naar de stand van de fietspaden in mijn stad bleken opmerkelijk (vandaar die rubriek dus) goed. Lees: dit had jij, de lezer niet verwacht.

Meer nog. Mijn stad had het eerlijk gespeeld, ze hadden de onafhankelijke onderzoekers zelf de fietspaden mogen voorstellen en hadden dat naar eer en geweten representatief proberen doen. Ik geloof mijn stad daarin.

De onafhankelijke onderzoekers leverden een rapport af waarin de breedte van de voetpaden 8,2 en 8 voor de ruimte tussen de rijweg en het fietspad. De trillingsgraad van de fietspaden bedraagt 4,5 op 10. Onafhankelijk onderzoek, onafhankelijke cijfers.

Ooit al eens in Antwerpen gefietst?

Flickr cc foto door tuppus

7 Comments

 1. Dan daag ik deze onafhankelijke onderzoekers uit om eens van de Groenplaats door de Nationalestraat richting Zuid te fietsen. Tramsporen, losse stenen en daarna kasseien en nog meer tramsporen. Een wonder dat ik er nog nooit gevallen ben!

 2. Mechelsesteenweg/grotesteenweg: bangelijk fietspad.
  Maar je moet eens binnen de leien (buiten de Leopoldstraat) fietsen.
  No more fietspadjes for you!

  En ruimte tussen de rijweg en het fietspad? Op de Leien, ja, daar wel, maar verder ìs de rijweg het fietspad.
  Neem de Turnhoutsebaan eens, op een willekeurig spitsmoment. Heerlijk, die smaak van doodsangsten…

 3. Het is natuurlijk een uitzonderlijk geval maar hier in Borgerhout is toch ook een straat waar ik niet minder dan zeven types wegbedekking heb kunnen ontdekken. Van asfalt en klinkers tot doorstekende kasseien tot een streepje beton hier en daar.

 4. Fietspaden? Welke fietspaden? Of bdeoelt u die strook waar bestelwagens op laden en lossen, politiecombi’s even op rusten en automobilisten op wachten om de straat te dwarsen ?
  Recent fietste ik in Amster- en Rotterdam. Je weet niet wat je daar overkomt als tweewieler. Moest het niet zo duidelijk zijn aangegeven, ik zou denken dat ik op een autsonelweg aan het fietsen was…
  Fietsen in die grootsteden is leuk.
  In Antwerpen is het moedig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.