Is College Worth It? Non-Grads Say Yes

Er lijkt bij ons wel zoiets te bestaan als the dropout bias. Het verhaal van een ondernemer die nooit de school heeft afgemaakt, wordt ineens 35% interessanter. Falen op school versus succes in de onderneming, dat moet het contrast zijn dat daar dan wordt opgezocht. Kanttekeningen, veel kanttekeningen horen daarbij.

Nee, het schoolsysteem is niet 100% aangepast aan wat wij, creatieven, ondernemers, hoogopgeleiden ervan zouden verwachten. School is wel voor een groot stuk aangepast aan de gemiddelde leerling. Soms, steeds vaker, denk ik, geloof ik dat onderwijs meer toe is aan evolutie dan aan revolutie.

Al zeker niet met shiny new devices als lapmiddel voor onderwijsvernieuwing. Daarover ging het hier eerder al.

2 Comments

  1. Kijk … als er nu iets is waar ik mee akkoord kan gaan … dan is het wel deze korte post vol waarheid. Ikzelf heb nooit kunnen verder studeren, en mocht ik de technologie van vandaag ter beschikking gehad hebben, dan stond ik 10 jaar terug al waar ik vandaag stond.

    Maar inderdaad is er vandaag de dag niets dat mij meer stoort dan den middelbare school voor onze Jens die even terloops meld dat ze wel de enige school zijn met een digitaal bord in de buurt, maar niet kunnen antwoorden op de vraag “En hoe zal dat bord mijn zoon helpen om de leerstof makkelijker te verwerken dan een school die werkt met een traditioneel bord”.

    Dan stuur ik persoonlijk liever mijn zoon naar een school waar ze nog een bord met krijg gebruiken, maar mij wel een antwoord kunnen geven op de vraag “En hoe zal dat bord mijn zoon helpen om de leerstof makkelijker te verwerken dan een school die werkt met een traditioneel bord”.

    En ja … ik ben dan de techneut … maar technologie om ‘mee te stoeffen’ en ‘om meer leerlingen binnen te halen zodat we meer subsidies krijgen’ dat vind ik evenveel gefoeffel als de gemiddelde werkmens die in het zwart iets bijverdient … omdat hij er anders toch niets aan heeft.

    Het zal misschien grof klinken, maar zo denk ik er over. Technologie in de school zou nooit of te nimmer mogen gebruikt worden als reclame om meer leerlingen te winnen en zo meer subsidies te krijgen. Dat denk ik er persoonlijk van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.