Een crowdfunded alternatief voor Twitter

Kijk eens aan, de mens die vertelde dat Twitter misschien iets anders had kunnen worden dan het is, die gaat het proberen. Hij gaat iets doen met een API en dat moet dan app.net (spreek uit èèèp dot net) en zoekt daar geld voor. $ 500.000 om precies te zijn. Op moment van schrijven heeft hij 752 backers ter waarde van $ 52.550.

Mag ik cynisch zijn en verwijzen naar recente successen op kickstarter die in geen tijd miljoenen oogsten? Blijkbaar zit de wereld niet te wachten op een betalend alternatief voor Twitter, hoe jammer ik dat ook vind. Och, had Twitter maar de minder logische weg gekozen, dan was het nu niet het slachtoffer van haar eigen succes.

Of misschien zeg ik dat verkeerd. Misschien had Twitter dan kunnen profiteren (geldelijk dan) van het succes dat het vandaag heeft. Twitter is Reuters en entertainment en publicatiekanaal en personalbrandingtool voor journalisten en al wat je maar wil. Het zou geld verdienen met advertenties maar ik ben niet overtuigd van hun proposition op dat vlak.

Een alternatief dus. Waar mensen voor zouden moeten gaan betalen. Om te beginnen met crowdfunding. Misschien moet ik mijn geld ook maar leggen waar mijn mond is.

3 Comments

  1. Hmm. Ik geloof hier wel in. Ik ben wel benieuwd wat de prijs gaat worden per jaar/maand.. Ik zal er bv wel 10 euro per jaar voor over hebben exl. app’s.

  2. Er is al een alternatief, genaamd Status.net. Dat wordt gebruikt door identi.ca, welke vooral bekend is onder de Opensource/Free Software crowd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.