#HSHMRK (beta). Social media extension voor cijfers.

Toen ik voor het eerst hoorde van Maarten: “ik ben bezig met een twitter voor cijfers” geloof ik dat hij zei, dacht ik eerlijk gezegd: “Oh. Boy”. Twee seconden lang maar. Echt. Toen dacht ik: “hé Seurinck, Facebook zonder de spelletjes en heelder fotoreeksen en met een beperking in het aantal karakters, dat werkt toch ook?” en “een sociaal netwerk met enkel geeks, dat werkt toch ook?”.

Toen zei ik ‘ja’, uiteraard wil ik dat alfatesten. #HSHMRK. Dat vind ik wel een goeie naam. Gedurende die twee weken maakte ik één grafiek en dat werkte en ik dacht dat het goed was. Delen kon (en mocht) nog niet dus hield het op.

Toen kwam de bèta en mocht ik delen en toen zag ik het zitten om nog eens van cijfers te doen maar er was iets fout. En toen nog iets. Daarna was er iets verkeerd en toen liep het mank. Dat is nog eens een echte bèta. Maar nu werkt het dus. Er staat zelfs een grafiek van mij op de homepage (ben ik nu beroemd?)

Er kunnen nog wat verbeteringen aangebracht worden denk ik. Al kan je ook denken: zorg ervoor dat het duidelijk is met wat je hebt. Dat zijn ze bij Twitter ooit uit het oog verloren.

#HSHMRK is niet echt een sociaal netwerk. Daarvoor heeft het geen knopjes met duimen omhoog genoeg en namen en @replies en whatever. Voorlopig is het wel een leuke social media extension waarmee je, als je daar al eens behoefte aan hebt, een cijfertje kan delen.

Er zijn verschillende kleurcombinaties en er bestaat een mogelijkheid om cijfertjes en percentages aan de grafiek toe te voegen. Enkel voor Android voorlopig ook. Pragmatisch zoals dat dan in officiële termen heet. Maartens specialisatie is Android, als je het echt wil weten.

Go check it out. Het is in Bèta. Je kan nog mee aan een richting duwen. Suggesties doen.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.