Lijstjestijd

Het is lijstjestijd blijkbaar. Vorige week maandag was er nog de blogawards waar ik me bij de beste 10 mocht rekenen, vrijdag lag het lijstje van de meest invloedrijke tech-twitteraars in België volgens datanews op de digitale deurmat. Vorig jaar was ik daar nog zesde. Dit jaar zeventiende, dat is bijna hetzelfde. Bijna.

Twitter is veel veranderd het laatste jaar, als je het zo bekijkt. Veel mensen erbij, al lang niet meer het exclusieve speelterrein van geeks en communicatiemensen en barcampers. De lijst journalisten moet explosief zijn gestegen, net als de lijst van de studenten en de ambtenaren. De lijst met startuppers en consultants. Trainers ook en coaches. Bij bosjes. Het aantal dokwerkers blijft mijn mijn weten stabiel. Hij heet Jimmy en ik volg hem.

Er was weer kritiek van links en van rechts, op de meetmethode (Klout en Klout alleen). Terecht misschien. Zelf ben ik opnieuw blij daar bij te mogen zitten. Daarom is 17 voor mij hetzelfde als 6. Bijna.

Als ze aan 50 cio’s, ambtenaren, technologiejournalisten en business leaders uit de Belgische ict-sector vragen om een persoonlijke top tien samen te stellen van relevante, lokale tech-twitteraars, dan is er minimum 1 iemand die denkt: de Jan, die doet dat nog zo slecht niet.

Bedankt voor het vertrouwen en tot volgend jaar.

4 Comments

  1. Als het enkel en alleen op Klout score gebaseerd is, dan vraag ik mij toch af waarom andere Tech45 ers daar niet tussen staan. Met mijn 51 als klout score had ik dus ergens op de dertigste plaats gestaan.

    Er moet dus nog een ander criteria zijn … denk ik.

  2. Pingback: Top 5 lijst van bieren » Verlicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.