Tech influential in België

Het lijstje van de 50 meest invloedrijke tech Twitteraars van Datanews lag vrijdag op de virtuele (zonder veel uitleg) en fysieke (met uitleg en twee interviews) mat. Voor het jaar 2014 mag ik op mijn CV zetten dat ik de 15de meest invloedrijke twitteraar van ons land ben.

Heb ik daar een dansje voor gedaan? Ja. Toen het nieuws brak op Twitter ben ik letterlijk recht gesprongen, ik heb mijn armen breed gestrekt, ik heb met een brede glimlach geroepen: ‘ik ben de 15de meest invloedrijke twitteraar van ons land’ en heb en plein public vier danspasjes gezet. Mijn collega’s zijn gelukkig van het begrijpende soort. Ze hebben me zelfs proficiat gewenst.

Vind ik dat belangrijk? Best wel een beetje eigenlijk. Het zet een mens op de kaart en -ik ga daar niet belachelijk over doen- voor mijn werkgever en mijn marktwaarde is dat ook niet slecht. De kans dat ik dit jaar nog met mijn eigen telefoon moet bellen is opnieuw een pak kleiner geworden. De mogelijkheden om de zoon van tijd te verblijden met een nieuwe auto zijn gemaximaliseerd.

Een lijstje is maar een lijstje en hoewel de techniek om de rangschikking te maken duidelijk een pak beter is dan de voorbije jaren, mis je toch pakweg een boskabout in die lijst omdat die een gesloten twitteraccount heeft. Of ben ik zogenaamd invloedrijker dan Neelie Kroes herself. In de praktijk ligt dat net iets anders, geloof ik.

Het zou me trouwens benieuwen op welke plaats ik zou eindigen op andere thema’s die me na aan het hart liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.