CEO Ballmer on Where Microsoft’s Surface Tablet Fits in PC Ecosystem

Steve Ballmer over de Microsoft Surface op AllThingsD

Microsoft’s goal is that Surface gives people a full range of things to think about, sort of primes the pump for more innovation around Windows 8, (and) brings new technology to the Windows PC platform.

Lees: beste hardwareverkopers, wij geloven alvast heel hard in Windows 8 en dat het qua verkoopscijfers een XP-verhaal zal worden en dat het revolutionair zal zijn en dit is de weg om te wandelen met jullie toestellen. Dat Microsoft hier het pad effent vind ik een heel goeie zet.

Aan de PR-kant had ik, als ik iets te piepen had bij Microsoft, nog meer de nadruk proberen leggen op hoe uniek het product is. Met het huidige verhaal zie je de iPad-killer verhalen zo naar de oppervlakte stijgen.

Naar mijn aanvoelen is de Surface meer dan een tablet (en dus concurrent van de iPad) een ultrabook (en dus concurrent van de MacBook Air). Het zal mij benieuwen hoe het toestel aanvoelt eens het op de markt is en of het de tablet-ultrabook-pc-van-de-toekomst-ambities van Microsoft kan waarmaken (in tegenstelling tot toen die keer met de windows 7 toestellen).

2 Comments

  1. Er zijn zo te zien eigenlijk 2 versies en allebei vallen ze denk ik een beetje tussen de apple-producten door:
    de gewone surface draait windows RT (da’s dus geen volledige windows 8) en is qua harde schijf wat vergelijkbaar met een ipad, buiten het feit dat het geen ipad is.

    De Pro krijgt de “echte” windows 8 en heeft tot 128 GB harde schijf, daar kan je dus al iets mee doen en kom je al wat meer in het vaarwater van de Air terecht. Nu heb ik weet van mensen die echt werk-werk doen op een Air maar die zie ik nog niet direct overschakelen op de toetsenbordjes die in de foto’s staan (er zou precies nog wel een ander, robuuster toetsenbord ook beschikbaar komen).

    Veel zal natuurlijk afhangen van de prijs van die dingen, maar ik vrees toch dat hun grootste probleem gaat zijn dat het geen ipad is (zoals voor veel uitstekende tablets).

    Waar ik wél echt teleurgesteld over ben is de naam. MS Surface, dat was toch die tafel die ze nu hernoemd hebben naar PixelSense (euch). Ik vond dat een cool ding met best wel mogelijkheden, maar het zal ook wel een uitstekende put zijn om R&D geld in te blijven gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.