De Samsung Galaxy SIII gereviewed met een digital native

Mijn Galaxy Nexus is gevallen en het raampje is stuk. Die ga ik laten herstellen. Om de pijn even te verzachten kreeg ik van de mensen van Samsung een Galaxy SIII te leen.

Omdat jullie mijn mening al beu gelezen zijn, duwde ik de GSM in de handen van een digital native. Enfin, het is te zeggen, de telefoon lag iets de dicht bij de rand van de tafel en ineens zag ik hem ermee rondlopen. Nood. Deugd. Een interview. Of zoiets.

Ik: J, dat is papa’s telefoon, leg die terug op tafel
J: Nee, papa, mijn telefoon

Inmiddels heeft de uk het ding ontgrendeld en even daarvoor had ik nog een foto genomen. Al die zever van ‘iOS is zo gemakkelijk, een kind kan ermee overweg’, het is misschien iets genetisch maar J heeft daar nooit veel problemen mee gehad, met Android.

J: Grote telefoon hè?
Ik: Dat is een grote telefoon J, 4,8 inch. Papa had vorig jaar een grotere telefoon, de Galaxy Note maar deze is ook groot.
J: Mooie telefoon hè?
Ik: Inderdaad, J, dat vindt papa ook, een helder scherm zonder de typische Samsungkleuren en ook het hardware design is goed gedaan. Zeker deze witte vind ik wel fijn, bestaat ook in het zwart en nog wat andere kleuren ook geloof ik.
J: Niet zwaar hè?
Ik: Inderdaad J, het is een heel dunne telefoon en niet zwaar. Groot verschil met de iPhone vind ik, die ondanks het kleinere formaat toch wat zwaarder en lomper is altijd.

De foto-app is inmiddels bovengetoverd. Het had net zo goed wat anders kunnen zijn, for the sake of a review echter: een godsgeschenk.

J: J foto trekken!
Ik: Neem maar een foto J, mooie foto nemen hè, dat die productmanager bij Samsung niet moet zagen van ‘waarom heb ik daar een 8MP ding ingeduwd, de mensen kunnen toch geen deftige foto’s nemen’.
J: J mooie foto trekken hè?
Ik: Doe maar J en als je op dit knopje drukt kan je J trekken. Als je hier drukt, kan je een filmpje maken in Full HD.
J: J niet filmpje maken!

Klik!

Ik: Ga je de telefoon terug op tafel leggen?
J: J niet telefoon tafel leggen!

Dat begrijp ik. Vandaag moet ik de telefoon ook afgeven aan een koerier en het moet gezegd dat ik het best een goed toestel heb gevonden. Zo snel als wat, aan de specs zal het niet gelegen hebben.

De multimediatoepassingen zijn, we zeggen dat gelijk het is, dik in orde. Met gezichtsherkenning in de foto-app en filmpjes en foto’s tegelijk maken. Met bellen door je telefoon tegen je kop te drukken. Met toeters en  bellen aan alle multimediakanten. Puik werk daar.

J: Oei!
Ik: Wat?!
J: Telefoon uitgedaan!
Ik: Toon eens?

Op dat moment begint de telefoon te spreken. Het is S-talk, de Samsung-versie van Siri die niet meteen had begrepen wat J nu eigenlijk wou vragen. Hilariteit alom natuurlijk.

J: Telefoon vertellen!
Ik: Inderdaad J, de telefoon kan ook een beetje vertellen. Zeg maar iets.
J: Gek hè?
Ik: Dat is gek. Het is meer een gimmick denkt papa, in de praktijk gaat niemand dat gebruiken of het moest in de auto zijn als je iemand wil bellen ofzo.

Ach ik begrijp dat, de S3, dat is de nummertjesmachine van Samsung. Uitgekomen vlak voor de iPhone5 en grote roerganger van de Galaxy-reeks. Dan wil je dat daar hogere nummertjes staan, Samsung zijnde, dan wil je op softwarevlak geen halve millimeter achterlopen op Apple.

Inmiddels is ook de attention span van J op zijn einde gelopen. Dat is jammer want ik wou hem nog vertellen over Touchwiz van Samsung, dat ik dat toch eigenlijk niet zo’n meerwaarde vind hebben voor Android (Jellybean trouwens tegenwoordig), dat HTC dat met zijn Sense toch beter doet. Dat de pure Android van Google eigenlijk ook al veel bevat. Dat kan ik echter niet meer vertellen.

De trekhelikopter de volledige aandacht gekregen. De S3 is op de kindertafel geland. Wie ben ik?

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.