Een keyboard voor de iPad mini: de Logitech Folio Mini

Een toetsenbord voor de iPad, ik heb daar altijd mijn gedacht over gehad. Koop dan een MacBook Air, is mijn spontane idee daarover. Dat is echter maar een idee en dus besloot ik de proef op de som te nemen.

Dankzij de mensen van logitech kwam er zo’n iPadkeyboard in de postbus vallen. Het betrof hier een roze exemplaar van de Folio familie. Ik bedankte de mevrouw van de PR voor zoveel aandachtigheid. Die Folio paste namelijk perfect in het Flanders DC decor.

Helaas moest ik haar meteen ook teleurstellen. Mijn iPad is klein geschapen en dus moest ik een nieuwe. Enfin. Mocht ik een nieuwe. Die was er niet in roze of andere vrolijke kleuren. Dat vond ik niet zo leuk.

Alras kwam er een nieuw keyboard. Het maakt zo’n iPad mini een pak dikker en veel zwaarder maar om nu te zeggen dat zo’n folio lood weegt, dat nu ook weer niet.

De Folio vormt een stevige case en die plakt met magneten aaneen en beschermt ineens ook en verder zijn daar geen klachten over. In mijn sjakosse ziet ‘m er een beetje uit als een moleskine maar dan zonder het lintje.

Mijn idee was: ‘ik probeer eens een week zonder laptop te doen’. Om te kijken wat dat geeft. Dat is er niet van gekomen. Waarom? Omdat ik dat toetsenbord niet zo heel handig vond. Iemand op de R&D afdeling bij Logitech heeft namelijk de wijsneus uit willen hangen.

De toetsenindeling van een iPad, je kan dat vreemd vinden maar dat is de indeling van het toetsenbord van een iPad. Die wijsneus heeft ook een iPad en heeft gedacht dat hij dat wel eens beter kon regelen. Fysieke toetsen, zo dacht de wijsneus, dat ligt dichter bij een laptop dan bij een iPad en dus maak ik het maar zo.

Twee weken heb ik die Folio gehad maar ik ben het niet gewoon geworden. Hoe vaak komt het niet voor dat je ergens tussendoor een tweetje moet produceren en dat je denkt: die iPad rechtop zetten, toetsenbord aanzetten, een halve tel wachten op de bluetooth en dan tikken, dat doe je dan even niet. Neem je gewoon het schermtoetsenbord.

Nee, dat hebben ze niet goed geregeld. Met de gewone iPad kom ik er nog wel in, dat is sowieso niet zo’n mobiel toestel maar die mini, dat gebruik ik dus echt overal en altijd en die overgang van twee toetsenborden op één toestel, dat kan mijn beperkte motorische geheugen niet aan.

Omdat de mini bescheiden is, kom je ook niet aan de real estate om die toetsen comfortabel te maken. Niet met de traditionele technologie. Als ik van Logitech was, ik zou eens kijken naar het toetsenbord van die Microsoft surface, daar valt nog wel wat uit te leren denk ik.

Mijn koopadvies voor deze iteratie is jammergenoeg negatief. Je merkt hard dat het iets kan zijn maar in de praktijk? Nee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.