Een nieuwe oude Kindle

Net voor ik met digitale vakantie vertrok begaf mijn Kindle het. Daar moeten ze bij Amazon eens goed naar kijken want bij Davy gebeurde hetzelfde. Dat ik dus met een probleem zat. Tijdens mijn vakantie wilde ik lezen maar geen internet gebruiken. Kindle in de browser, op de telefoon, whatever, dat was uitgesloten. Per eigen decreet.

Zoals men dat van mij gewoon is, stortte ik mij in een welles-nietes-alternatieven dilemma waar geen einde aan dreigde te komen. Tot ergens in mij een stem zei: Seurinck, gij verdoet veel teveel tijd met dat kiezen van jou, doe nu eens gewoon wat je gevoel zegt.

Dus kocht ik mij een Kindle touch van het oude type moet ik daarbij zeggen. Die was binnen de drie dagen bij mij en ik heb daar al veel geniet van gehad. Aan mensen die daar iets over kunnen weten vroeg ik wat ik moest doen. Dat doe ik altijd als ik twijfel.  Als je twijfelt Jan, dan moet je gaan voor wat je zelf wil. Ook al is dat wat duurder. Cognitieve dissonantie, dat heeft de neiging zichzelf op te lossen.

De cognitieve dissonantie loste zichzelf op want ik vind deze Kindle, net als mijn vorige één van de betere aankopen. Vooral de mogelijkheid om met mijn vinger te kunnen aanduiden wat ik nu net belangrijk vind in een tekst, vind ik nogal handig. Het touchklavier doet net zo goed zijn werk als het oude klavier wat ik dus had.

Het is jammer dat die Kindles blijkbaar zo fragiel zijn. Bij mij is het een vast onderdeel van mijn elektronische uitrusting. Nee, ik doe daar niet zot mee en nee, dat zit niet in een beschermhoes maar mijn vorige sjakos had een eigen vakje voor en mijn huidige heeft net iets meer ruimte en daar komt niets slecht uit. Behalve dus die vorige Kindle.

Dat is niet leuk. Net zoals het feit dat Amazon twee maand later met nieuwe Kindles op de markt komt die een pak beter zijn en witter en van die toestanden. Dat is de vooruitgang der technologie zeker? Ik kan het wel hebben. Al steekt het. Al heb ik een beetje korting gekregen op mijn nieuwe omdat de vorige stuk was en ik er toch een nieuwe wilde.

Maar kijk, ik heb er alweer wat boeken op gelezen en ik ben eigenlijk wel tevreden van mijn aankoop. Het steekt een beetje dat mijn nieuwe Kindle alweer oud is. Dat wist ik. Maar ik ging er mijn vakantie niet voor verleggen.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.