Het gevaar van internet

Bij Duval Guillaume hebben ze een filmpje gemaakt met een waarzegger en het gaat over privacy en het internet. Mocht je het nog niet gezien hebben (echt? serieus? waar heb jij gezeten?) of je wil nog een keer: bij deze.

Een geweldige blow-up campagne om maar eens de woorden van Steven te gebruiken. Een dag na verschijnen staat de teller al op dik meer dan 200.000 views en op Facebook begint het nu nog maar zijn ronde te doen. Een communicatiesucces m’neer, u heeft geen gedacht.

Bereik en conversatie en buzz is stap één. Stap twee is de interpretatie en die zie ik al her en der opduiken. Het grote internet kijkt naar u. Gevaar. 1984. Big Brother.

There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment. How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.

De mensensoort is uniek in zijn potentie om de eigen verantwoordelijkheden af te schuiven op de hogere macht. Of de jeugd. Of de allochtonen. Deze keer dus het internet. Kijk eens wat het internet allemaal over u weet. Stout internet! In de hoek! Een populistisch politicus heeft zeven tellen nodig voor een boude uitspraak. Een voorstel. Het parlement als één man achter haar.

Dat is dus niet wat gezegd wordt. Misschien dat het filmpje met zijn 2minuut28 wat lang is voor uw gemiddeld internetgebruik maar kijk het toch maar eens uit. De boodschap is niet ‘het internet is gevaarlijk’.

Het gevaar van internet, dat ben jij

3 Comments

  1. Dat we te veel online delen bergijp ik. ik pleit zelf schuldig.

    Maar de impressie geven dat ieders netbanking op vijf minuten gekraakt is, vind ik er wat over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.