Het is (was?) beslist

Wat de lange zoektocht naar een Google reader vervanger betreft: het wordt Digg Reader. Een reader van twee maand oud om Google Reader waar ik een voorgeschiedenis van vijf, zes, zeven jaar mee heb, te vervangen. Ik twijfel maar veel twijfelen is er niet meer. Morgen is het gedaan met Reader.

Ze hebben customer development gedaan bij Digg en ik geloof sterk dat ze zich willen focussen op mijn doelgroep. De hardcore Reader gebruikers. De mensen bij wie een halve hersenhelft overmorgen wordt weggeslagen. Dat wordt een hele tijd niet meer van ‘dat heb ik ergens gelezen, geef mij twee minuten’.

Digg Reader is leeg en clean. Gortdroog. In tegenstelling tot de andere optie die voorlopig open lag. Feedly. Ik hou er wel van. De functionaliteit van ‘popular’ wat de populairste posts uit je reader haalt, ze zijn daar nog aan bezig maar ik zag daar toch al een Nederlandstalig, politiek postje van Davy verschijnen. Wat erop wijst dat upvotes in digg niet de enige variabele in dat algoritme is.

Wat ik met de iPad ga doen, weet ik nog niet. Dat zit me hard dwars. Want Digg reader, dat is momenteel op de peecee-mac te doen in de browser. Er is een iPad app maar die is, kat een kat genoemd, nog niet wat die zijn moet. Er komt veel en er zal veel als ik de blogposts mag geloven.

Ik hoop het. Ik hoop ook dat ze mij binnen twee maand gaan zeggen: “dat is dan zoveel dollar Seurinck”. Zoals ik dat eerder bij Twitter heb gehoopt en waarvan ik dacht dat ze dat bij Google wel in de gaten hadden, dat dat opbracht wat het moest opbrengen.

1 Comment

  1. ik ben overgestapt naar Feedly, het is even wennen.
    pluspunt van feedly zijn de mobiele apps en dat vind ik erg belangrijk, want ik lees mijn feeds meestal via de iPad..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.