Ik testte twee Mercedes Hybrides en dit vond ik daarvan

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][md_text md_text_title1=”” md_text_title_separator=”no”]

Of ik eens geen Porsche kon testen? Zo vroeg ik op den Twitters. Die van Mercedes waren er als de kippen bij: eens een Mercedes doen? Hybride. Helemaal up your alley. Er werd gebeld en ik kreeg twee klasses voorgesteld. Een E-Klasse en een S-Klasse. Twee weekends werden met een ster in de agenda gezet.

Je gaat dan vergelijken. Met de Lexus. Met de Audi A8L. De insteek bij Mercedes is anders. Qua luxe en comfort voel je dat Audi en Mercedes heel hard naar elkaar kijken. Het is in de uitvoering van die twee dat je het verschil merkt.

Bij Audi zie je dat ze die ‘Vorsprung durch technik’ ook tot bij de chauffeur willen brengen. Bij Lexus ook, maar dan op een andere manier. Bij Mercedes zit alles wat afgeschermd en moet je best diep in menu’s gaan kijken voor je wat aan de auto kan gaan veranderen.

De ESP uitschakelen en van Eco naar sportief schakelen gaat met hardwaretoetsen bij Mercedes. Aan of uit zijn de keuzes, bij Audi en Lexus heb je daar nog een stuk of wat meer mogelijkheden. Niet dat je daar constant mee aan de slag gaat en waarschijnlijk zitten er in de jongere of AMG versies van Mercedes wel wat meer toeters maar het toont een focusverschil in het hogere luxesegment.

De E-klasse (een E300 Hybrid om precies te zijn) viel me als auto wat tegen. Je kan dat first world problems noemen maar ik vond ‘m wat saai. Van uiterlijk. Van rijgedrag. Van interieuraankleding. Van algemeen eigenlijk.

Elektrisch rijden bijvoorbeeld, dat gaat tot 20 kilometer per uur. Nu is dat een snelheid die een beetje file al snel kan verdragen en een ondergrondse parking als je de avond ervoor niet naar Top Gear hebt gekeken. Je merkt dat de acceleratie van de E300 best stevig is maar zo net niet.

Een geweldige auto om mee te rijden, daar niet van, maar helemaal warm of koud werd ik er niet van. Behalve van de (optioneel) megasupergeweldige audioinstallatie. Die Bang en Olufsen uit de A8L of dit, ik zou het niet hebben geweten. Voor een prijs die start vanaf € 53.726 en daar hoog ten noorden van gaat als je dik in de opties gaat zitten kijken had ik misschien wat meer verwacht.

De S-klasse, (de S400 Hybrid) dat is van een ander kaliber. Niet alleen als je naar de prijs gaat kijken (starten doe je vanaf € 94.138). De S-klasse, dat is wat men noemt een slagschip. Alleen voel je dat niet in het rijden en valt het verbruik al bij al nog mee. Voor een tweetonner dus. Een duw op het gaspedaal brengt je zo op de snelheid die je hebben wil. Wachten op 100 duurt je 6,8 seconden.

Voor de ecologie moet je ook deze niet kopen. Het hybride deel helpt je bij het snel optrekken maar zit vooral in die auto omwille van de fiscale aspecten die dat met zich meebrengt, ondermeer door die lamentabele test die dit soort wagens qua verbruik veel lager inschat dan je echt kan halen (niet dat Mercedes daar voor iets tussen zit, die meting moet dringend eens aangepast).

De Generation Creatives collega’s die ik op de gewerkte brugdag van 2 mei mee op sleeptouw nam, waren alvast onder de indruk van de vele knopjes, de rugmassage in de voorzetels en de champagnebar in de achterbank (I am not kidding you).

Als bestuurder kijk je met grote ogen naar het automatisch rijden in de file (en druk verkeer), dat gaat namelijk automatisch. Cruise control op en de auto houd je binnen een afstand van de voorganger, binnen de rijstrook. Dat rijden zonder bestuurder wordt ineens heel tastbaar dan.

De zoon was dan weer erg te spreken over de multimediainstallatie die ik niet half zo vlot vond werken als die van de Audi A8L maar het speelde na even proberen vlot de DVD van Dikkie Dik en alleen al voor dat hilarische effect was het de moeite van het prutsen waard.

Algemeen oordeel: waarschijnlijk ben ik op de keper beschouwd nog wat te jong van rijstijl om in dit segment Mercedes te gaan shoppen. Genoten heb ik van het comfort maar ik had graag wat meer van de techniek gevoeld om het echt een experience te maken. Misschien moet ik eens naar zo’n AMG’tje gaan kijken. Als ik mag.

[/md_text][/vc_column][vc_column width=”2/12″][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.