Intussen in het land van de zoekenden

Op 1 juli 2013 sluit Google de deuren van Google reader. Wat wordt zo de vervanger, zo stelt men mij bij regelmaat de vraag. Voorlopig heb ik nog geen kant gekozen. Vier hoofdopties liggen momenteel open.

Feedly ligt voor de hand. Zowat iedereen is daarheen gelopen. Mij ligt het op een of andere manier niet zo. Te veel, te druk, te mooi misschien in zekere zin. Aan de vrouwenkant van het internet schijnt iedereen intussen naar bloglovin’ te lopen maar pardon my French, dat is wijvenRSS.

Feedbin levert een backendsysteem dat me wel aanstaat. $2 per maand is, met mijn leesgedrag, zeker te verantwoorden. Momenteel is echter niet zeker of Mr. reader, mijn favoriete RSS-lezer op de iPad het zal ondersteunen en ook IFTTT, dlvr.it en ander buffers hebben nog geen ‘wij ondersteunen dit’ laten weten.

Voor Feedwrangler geldt zowat hetzelfde, de prijs staat met $ 18,99 per jaar net iets lager maar het is niet het prijsverschil waarvoor je ook maar een feature zou willen missen. Ook hier echter: met welke diensten gaat dit werken, hoe zit die API en wat als er volgend jaar extra features op RSS verschijnen, komen die dan ook en snel enzo?

Dus ligt mijn hoop bij de gasten van Digg. Die zijn aan iets bezig. Ergens in juni gaan we dat kunnen proberen. Uit hun bevragingen en de resultaten die ze daarvan de wereld insturen, blijkt dat ze zich nogal gaan richten op de poweruser. Aan de andere kant: tussen de lancering van dit en de sluiting van Reader zitten nauwelijks een week.

Dames en heren, geacht publiek, ik hou het in de gaten. Tips zijn welkom. Als ik er zelf een kon bouwen, ik begon er aan. Het lot van mijn online lezen ligt een beetje bij de mensen van Digg vrees ik. Een half jaar geleden had ik niet gedacht dat ik dat ooit nog zou schrijven.

4 Comments

  1. Ik heb nu een account bij bloglovin en feedly, maar ik blijf nog de reader gebruiken. Ik mis vooral de sterretjes en ik heb geen zin om die via pinterest terug te zoeken, zoals sommigen doen

  2. Ik loop momenteel dubbel met Google Reader (toch nog eerste keus) en The Old Reader (proefdraaiend).

    Moet zeggen dat die The Old Reader (rare naam wel) voorlopig lijkt te voldoen. Ik volg mijn feeds vooral in de browser, maar zowel op het werk, thuis op de pc, op de iPad, … Wil dus gewoon naar de site kunnen surfen, inloggen en beginnen verder lezen en uitkuisen. Wil geen apps, plugins, … moeten installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.