Kindle? iPad? iPad! Kindle!

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][md_text md_text_title1=”” md_text_title_separator=”no”]Als het op de aankoop van gadgets aankomt, ben ik hopeloos. Echt. Dacht ik vorig jaar een Kindle te kopen, komen ze met geruchten van een Apple e-reader. Dat bleek de iPad en toch iets helemaal anders.

Ik twijfelde.  Wachtte de reacties en eventuele kinderziektes van Apples tablet af. Las reviews. Kocht bijna een iPad. Kocht bijna een tweedehandskindle van Sigrid. Vond de mogelijkheden van de Kindle te beperkt. Kocht bijna een iPad.

Hoorde over een Android tablet. Vond de Samsung Galaxy Tab te duur. Kocht bijna een iPad. Vond een tablet computer overkill voor mijn doelstelling van e-reader. Kocht bijna een Kindle. Kreeg de nieuwe voorwaarden en de bijhorende boete van de bibliotheek te zien. Las over een nieuwe iPad, aan te kondigen in Q1 van 2011. Deed de boeken binnen en kocht een Kindle.

Waarmee ik maar wil zeggen: ik twijfel vaak te lang over die dingen. Met mijn telefoon toen was het net zo. Straks komt Amazon natuurlijk met een Kindle in kleur zoals bij de Nook van Barnes and Noble of iets tussen de e-ink reader en de tablets.

Nee, ik ben daar niet goed in, in gadgets kopen. Twijfelen. Wachten. Evalueren maar vooral denken: waarom zit zus of zo niet in dit of dat toestel. Neem nu het syncen van zo’n iPad, dat dat nog met een kabeltje moet, ik vind dat zo 2002, over dat soort dingen struikel ik dan, terwijl dat voor mijn iPod classic sowieso al moet. En dat ie net niet in mijn sjakos past.

Een Kindle. Vermoedelijke leverdatum 12 januari. Dat is nog wat wachten. Ik weet het. Als ze nu maar niet in tussentijd met iets nieuw afkomen.[/md_text][/vc_column][vc_column width=”2/12″][/vc_column][/vc_row]

9 Comments

 1. Ik heb hetzelfde voor gehad: heel lang zitten twijfelen tussen een iPad en een Kindle. Uiteindelijk kocht mijn vriend een Kindle voor mijn verjaardag en was de knoop doorgehakt. Een maand later komen die leukerds van Amazon opeens af met een nieuwe versie van de Kindle. Hip hoi. Maar ik ben zo blij met mijn Kindle dat ik hem gewoon gehouden heb in plaats van in te ruilen voor een nieuwer model.

 2. Om me tot je eigen voorbeelden van enkele dagen geleden te beperken, en ik meen letterlijk wat ik zeg:

  Wat is dat, facebook?
  En wat is dat, Twitter?
  En wat is dat, iPad (wat een vréémde schrijfwijze)?
  En wat is dat, kindle?

  Nee, het is heus niet dat ik er trots op ben: ik ben er alleen ook niet beschaamd om. Zoals ik plechtig kan verklaren dat ik amper een noot wiskunde ken, zonder er trots op te zijn (ik vind het achteraf wel erg jammer, maar beschaamd ben ik er ook weer niet om). Het is gewoon zoals het is.

  Maar ik ben een gelukkige mens, met een gezin van drie kindjes, en een (volgens mij) interessante (micro)bibliotheek. Oh ja, en al vijf jaar een blog, hoewel dat natuurlijk op de rand van “te modern” is.

  Hoe dan ook: een gelukkig mens. Mis ik iets belangrijks? In ieder geval koop ik maar zelden te vroeg technologie: héél, héél zelden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.