L’ histoire…

Een ramp. Een regelrechte ramp ben ik om te beslissen. Vorig jaar schreef ik over mijn iPad?Kindle?iPad?Kindle! beslissingsproces en vandaag is het weer van dat.

De Galaxy Nexus of de Nexus S ofte het model van vorig jaar aan een prijsje of het model van dit jaar met de nieuwheidspremium.

Komt daarbij dat de Galaxy Nexus pas leverbaar is na 17 november en dat we op 16 en 17 november met het werk iets organiseren in Hasselt waar ik wel wat processorkracht en batterij en wat nog al niet van een telefoon ga verlangen.

Kortom, een filmplot in het klein. Moreel dilema, een potentiële deadlock en een timer die naar beneden telt.

Zit ik gisteren nog met een stelligheid van hier tot ginder te poneren van alleen het nieuwste is goed genoeg, zit ik vandaag weer te denken van moet dat nu echt en kost dat dan niet teveel en zou je dan misschien niet beter investeren in wat anders?

Of zou ik een tablet én de Nexus S of dan misschien toch beter de Galaxy Nexus want die heeft een hogeresolutiescherm en dan is die tablet misschien niet van doen.

Ik vind dat niet gemakkelijk en ik besef dat het belachelijk is.

5 Comments

 1. Ik hoop dat je budget ook belangrijk is. Dus we gaan even overlopen wat je allemaal kan kopen… De (schandalig) goedkope winkel gigavolt.nl biedt al die toestellen aan onvoorstelbaar lage prijzen aan.

  Sowieso heb je Android ICS nodig (als je geen iOS wilt, maar dat denk ik). Dus mogelijke toestellen: Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Nexus S, Samsung Galaxy S II, HTC Sensation, HTC Sensation XE, Sony Ericsson Xperia Arc S.

  De schermgroottes liggen allemaal tussen 4 en 5,7 inch. Trust me, zo’n 5,7 inch past nog perfect in een (mijn – getest) broekzak.

  Dan de prijs. Daar in Nederland kost de Note €570. De GN heeft nog geen prijs gekregen. Maar ik zou sowieso onder de €500 blijven tenzij je voor een toestel gaat met high-end specificaties. De GN heeft maar een 5 MP camera, geen supergoed scherm, geen sd-slot maar wel een prijs van €640 voor 16 GB. Bij gigavolt ligt die dan waarschijnlijk rond de €550. Dus geen Galaxy Nexus, wel een Note als je meer dan €500 kan ophoesten.

  Dan heb je heel wat toestellen die aan elkaar gewaagd zijn: HTC Sensation (XE), Samsung Galaxy S II, SE Arc S… Die hebben allemaal betere specs dan de GN.

  Je wilt niet met achterstand starten? De Arc S is net als de Sensation XE maar enkele weken uit en de Note is nog niet eens uit.

  En dan, mijn recente aankoop, de Nexus S. Die krijgt binnen enkele weken ICS en kost slechts €260. Hij is trager dan de rest. Hij heeft slechts een 4 inch SLCD scherm. Maar er is geen enkel toestel met meer mogelijkheden dankzij de custom ROM’s. (Nu je gezien hebt hoe CM voor een straffe upgrade kan zorgen, hoop ik dat je je toekomstige smartphone gaat rooten.) Trager dus? Ja, maar so what? Ik merk daar niets van (ben nogal een poweruser). Die dual core CPU’s hebben zeker voordelen, zorgen bij grote bewerkingen voor iets meer snelheid, maar zijn ze echt nodig om voor een vlot werkende smartphone? Neen. Je zal niet klagen.

  Onder voorbehoud: ik heb geen idee hoeveel kracht Android Jelly Bean van je smartphone gaat vragen. Maar het zou me verbazen moest de Nexus S dat niet aankunnen. Het is wel mogelijk.

  Levering van bij die gigavolt is €15. Nog geen problemen gehad met de service, maar ik ga hem nu ook niet aanraden omdat ik hem gewoonweg niet ken.

  De links naar interessant leesmateriaal om mijn reactie te verantwoorden (als ik tijd steek in zo’n uitgebreide reactie, dan wil ik ook wel wat reclame natuurlijk :p )
  http://www.themobilerevolution.be/2011/10/samsung-galaxy-nexus-in-belgie-bevestigd/
  http://www.themobilerevolution.be/2011/10/video-android-ice-cream-sandwich-uitgebreide-hands-on/
  http://www.themobilerevolution.be/2011/10/de-evolutie-van-de-google-nexus-infographic/
  http://www.themobilerevolution.be/2011/10/krijgt-jouw-smartphonetablet-android-ice-cream-sandwich/
  http://www.themobilerevolution.be/2011/10/galaxy-nexus-voorgesteld/
  http://www.themobilerevolution.be/2011/10/android-ice-cream-sandwich-nu-officieel-voorgesteld/

  Sidenotes:

  Ik heb het niet over de RAZR (http://www.themobilerevolution.be/2011/10/motorola-droid-razr-voorgesteld/) omdat die te hard lijkt op de GN. Moest je dus toch voor de GN gaan, denk dan ook eens aan de RAZR.

  Een smartphone, hoe groot ook, lost nooit het gemis van een tablet op. Als je een tablet wilt, laat je smartphonekeuze daar dan niet van afhangen. En als je een tablet wilt, dan deze en geen andere: http://www.themobilerevolution.be/2011/10/sony-tablet-s-de-beste-tablet-met-android-honeycomb-review/

  PS: Voor andere lezers buiten Jan, het heeft weinig zin om mij in een reactie gericht aan mij tegen te spreken. Dit is mijn mening en als u daarmee niet akkoord gaat, dan hoeft u dat niet per se duidelijk te maken in een reactie.

 2. Ik zat in dezelfde situatie (HTC Hero; ondertussen ook met custom ROM), bijkomend kreeg ik veel klachten van de mensen die ik opbelde via oortje (ook bij gebruik van een ander oortje), maw mijn audio connectie had zijn beste tijd gehad.
  Aangezien dit ook mijn werk-telefoon is, was dat voor mij niet langer haalbaar.
  Ik heb zowat alles overwogen, inclusief een iPhone, maar uiteindelijk ben ik realistisch in het feit dat zo’n toestel sowieso (door intensief gebruik) net zoals de Hero maar max. 2 jaar zal meegaan en ja ik heb ook een gezin met kinderen en verbouwingen, etc … dus ik kan mijn geld ook aan andere zaken goed besteden. Vandaar dat ik het voorbeeld van Samuel gevolgd heb en ook de Nexus S (ook bij Gigavolt.nl op zijn aanraden) gekocht heb.
  Tot nu toe super tevreden, maar natuurlijk de echte test komt pas over enkele weken wanneer we hierop ICS gaan draaien, dan zullen we pas echt weten of dit nog vlot draait op dit toestel of eerder aanvoelt als een te zwaar systeem op een te licht beestje … mijn veronderstelling is uiteraard dat het toestel ook dan niet zal teleurstellen, garanties daarover hebben we natuurlijk niet.
  Indien je dat laatste toch teveel vreest, denk ik dat de Samsung Galaxy S II wel een safe gok is, je bent meer geld kwijt en moet allicht langer op de officiële ICS ROM wachten dan bij de Nexus S, maar je kan daar gewoon geen power mee te kort komen, de hardwarespecs ervan zijn nog steeds aan de top.
  Ja, de Galaxy Nexus had ik ook fijn gevonden, maar die introductieprijs … als je nog een half jaar kan wachten, zal die prijs allicht wel OK worden, maar als je dit jaar nog wil overschakelen, dan zijn de opties hierboven al goed weergegeven …
  Afijn, het is niet omdat anderen een bepaalde keuze maken, dat je moet volgen, maar ik denk dat hier ondertussen al voldoende argumenten staan om zelf je eigen keuze te maken.
  De conclusie: hoe jij je prioriteiten qua geld en tijd bepaalt, dat maakt je keuze.

 3. Ik heb me onlangs een Sony Ericsson Xperia Ray aangeschaft.
  Wat me over de schreef trok was het compacte formaat, de hoge resolutie van het scherm, de relatief goede camera en de <€300 prijs.

  Heel tevreden van en zou ook binnenkort te upgraden zijn naar ICS.

  Hij is ook te 'cyanogenmodden', maar daar heb ik tot hiertoe nog geen behoefte aan gehad.

  Waarom geen iOS toestel? Ik was underwhelmed van de ipad2 die ik eind april heb aangekocht.

  1. Moest ik dat budget nog hebben (nu niet meer wegens 2 diefstallen van Nexus S en met pijn in het hard maar mijn oude HTC Magic terug genomen ) zou ik opnieuw voor de Nexus S gaan en geld sparen.

   Ik vind de Galaxy SII wel veel bang for your bucks maar ergens voelt het aan als ’tussendoortje’. Die quadcores zijn dan mss weer interessanter op langer termijn, al is dat nog wat wachten tot volgend jaar. Ik vind de GN ook een schitterend toestel maar wees eerlijk… het is ICS (matige specs) die het speciaal maakt en dat zal ook te bewonderen zijn op de Nexus s. Die Xperia Arc S is altijd twijfel bij mij vanwege de UI, al is dat natuurlijk persoonlijk. Mss zal dat door ICS weeral helemaal aangepast zijn.

   Het is een moeilijke zaak maar laat je verleiden door eens in de winkel alles vast te nemen en dan te bestellen op het net. Scheelt pak centjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.