Met een iPad in de hand

Vorige week heb ik mij een iPad mini gekocht. 32GB, 4G en WiFi. Het is de eerste tablet die ik kocht. Eerder had ik er al wel eens een paar getest. Zelfs de Blackberry en die op Windows, weet je nog?

Eigenlijk was mijn voornaamste eis dat ik met dat ding de hort zou op kunnen zonder dat ik mijn laptop zou moeten meedoen. 10 inch past niet in mijn man bag sjakosse en het zou dus iets klein worden.

Het had de Nexus 7 kunnen zijn maar omdat niemand bij Google dacht dat je zoiets handig ook op plaatsen zonder of met beperkte WiFi-toegang zou willen gebruiken wachtte ik tot de iPad mini beschikbaar was.

Beschikbaar als in: Jan gaat naar de winkel, Jan kiest het kleur en een hoesje, Jan betaalt en gaat naar huis.

Het is een heel leuk toestel. Hoewel iOS nogal een tegenvaller is qua gebruiksvriendelijkheid (voor de settings van een app moet je naar de settingsapp?!?) en design (sorry maar die apps op Android zijn niet minder afgewerkt).

Het zijn wittebroodsweken tussen haar en mij maar mijn MacBook Pro is gelijk nog niet veel uit de kast geweest de voorbije week. Hoewel tikken hier een pak minder snel gaat dan op een echt toetsenbord, vind ik het meevallen. Swiftkey voor iOS, dat zou een pak schelen.

Zo. Dan nu verder feeds lezen. Zonder zever. Beste leesdevice ooit. Reeder voor Mac kon mij al behoorlijk bekoren maar op dit masjien is het werkelijk een topper (enfin, integratie van meerdere twitteraccounts, buffer en tumblr daargelaten). Ik ben geen gemiddelde gebruiker vrees ik.

5 Comments

 1. Moeder en vader kregen ook een iPad mini onder de boom voor kerst. Ik had ze al eens laten kennismaken met Android, maar dat bleek geen groot succes. Jarenlang zag ik ze knoeien met cursors en randapparatuur. Een echte doorbraak was het nog niet, maar we doen dat in kleine stappen. Ik was al blij dat ze na enkele uren de basis onder de knie hadden: swipen, typen, home-knop. Volgend weekend zal ik een nieuwe app of twee toevoegen. Dan kunnen ze op hun eigen tempo ontdekken.

  Wat ik erg gemist heb tijdens de week dat ik het toestel zelf even kon testen alvorens het in te pakken was een app als f.lux. Lang naar zo’n scherm kijken is nogal onvriendelijk voor je ogen. Er bestaan wel oplossingen voor, maar dan moet je gaan jailbreaken. Eens zien of Sir Jony daar verandering in kan brengen.

 2. Echt jammer dat Google en ASUS zo weinig moeite hebben gestoken in de distributie van de Nexus 7. De 3G versie is inmiddels ook beschikbaar, maar ik durf ervoor te wedden dat België die nooit te zien zal krijgen…

  Ik heb een paar maanden geleden een Nexus 7 WiFi gekocht en het is een van de beste koopjes in lange tijd. Niet enkel de prijs is belachelijk aantrekkelijk, ik vind het formaat ook perfect. Ik durf zelfs zeggen beter dan de iPad Mini?

  De Nexus 7 is net klein genoeg om in menig (binnen)zak te passen, terwijl de iPad Mini net iets te groot is. Ik zocht een tablet die ik in de binnenzak van mijn blazers kon steken en ik was verbaasd dat de Nexus 7 als gegoten paste in mijn zakjes.

  Jammer dat er geen SD kaartje inpast.

  Alleszins veel plezier met je eerste tablet, Jan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.