Smart

Dinsdag moest ik voor een presentatie naar het Meetjesland. Naar de markt van Eeklo om precies te zijn. Daar stond een bijzondere tent (zeg: mobileunit) en daar moest ik wat vertellen over sociale media in de toeristische sector. Dat alles dan weer in het kader van mijn werk.

Treinen naar Eeklo zou nog wel lukken maar terugkeren zou dat niet meer. Dus deed ik van Cambio. Niet zomaar de Polo van om de hoek maar een smart automatiek, die had ik vorige zaterdag pas gespot en ik had me voorgenomen de eerste gelegenheid die er was om met het ding te gaan toeren aan te grijpen.

Een auto is het verlengde van een man zijn dinges, u weet wel. Een grote auto als oplossing, u kent de vooroordelen. Ik heb dat zo niet. Zeker zou ik wel eens met een Rolls willen rijden of met een Maserati of een Ferrari ofzo en ik heb smaak voor auto’s, ik heb daar zelfs een theorie over.

Alleen naar Eeklo met een laptop heen en een buurtbewoonster, een fles streekbier en wat cuberdons zwaarder terug, ik hoef daar geen vijf zitplaatsen en een koffer bemeten op een gezinsvakantie voor.

Dus ik met dat ding naar Eeklo. Heel de weg lang voelde ik me übercool. Ja, ik voelde de harde vering en daarmee de slechte staat van de E34 maar ik voelde me in de toekomst, alleen was de omgeving nog niet op mij bemeten. Op de terugweg kreeg ik gezelschap en Pink Floyd op de radio. Toen deelde ik mijn gevoel en het verdubbelde.

Misschien was de trip naar Eeklo niet de ideale test maar gezien de lintbebouwing is onze regio sowieso een aaneengebouwde stad, op de snelweg reed ik voor een keer geen 124,75 maar slechts 110 (ja, ik reed uiterst rechts). Het verbruik lag lager dan de gemiddelde Noord-Meetjeslandse Kreek. In Antwerpen en Eeklo kon het smartje zijn wendbaarheid eens bewijzen. En parkeren? Dat hoefde geeneens echt, dat kon parallel.

Een smart zou eigenlijk verplicht moeten zijn als auto voor mensen die alleen naar het werk togen. De files zouden met de helft verkorten, parkeren zou een stuk vlotter gaan. Daarenboven is het een auto die ‘iets’ heeft. Klein en doodeng als je de eerste keer tussen twee vrachtwagens rijdt? Zeer zeker maar rijden we niet allemaal te snel in onze blikken dozen?

Die smart, ik zou dat gewoon kunnen worden.

5 Comments

  1. Beste,

    Zonder afbreuk te willen doen aan uw opiniestuk, wil ik vermelden dat
    je Maserati met 1 enkele t schrijft. Trouwens, ik vind dat ik ook smaak heb betreffende
    auto’s en Maserati behoort voor mij tot de absolute top.

  2. Kan je eigelijk zo’n smart dwars parkeren binnen de standaard afmetingen van een gewone parkeerplaats? Ik heb al vaak gedacht dat dit net zou passen, maar nog niemand zien proberen. Op zich is dat wel handig. Uw koffer komt uit aan het voetpad, en je bent ook meteen vertrokken naar links of rechts. Iets dat iets om eens te testen? Of mag dat niet volgens de wet?

    1. Het mag niet (in onze buurt is er een parkeerplek die zo gebruikt wordt en ik ben daar eens voor beboet) maar ik ga dat wel eens proberen op een normale parkeerplek. Al is het maar voor de reactie der mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.