Toen drukte ik #002#

Heden meld ik u een bevrijding. Bevrijding van de ergste aller mailboxen. De voicemail. De laatste dagen was ik de hort op. Het is veel. Het is druk. Mijn hoofd staat op ontploffen. Overal berichten.

Vier mailboxen zijn er te beheersen in mijn leven. Ze lopen vol. Ik kan er niets aan doen. Ook al spring, vlieg, loop en val ik, sta ik elke keer op en ga ik door. Voicemail is daar teveel aan. 5 onbeluisterde berichten vond ik vanavond op het toestel.

Ik heb vijf keer 2 gedrukt. Ik heb niet geluisterd. De meeste mensen had ik al teruggebeld. Sommigen waren er niet toen ik ze deze middag probeerde te bellen. Als je me nog wat moest vragen. Ik heb het niet beluisterd.

#002#. het schakelt de voicemail uit.

12 Comments

  1. Het is niet dat ik niet terugbel hé maar om tien keer te luisteren naar ‘hallo, het was X, ik belde om te zeggen A’, ik stuur je een mailtje/bel mij terug, dat is gewoon tijdverlies.

 1. Heb ik gedaan op m’n iPhone. Kreeg een scherm te zien dat alle doorschakelingen uitgezet werden.

  Toch hoor ik nog m’n voicemail wnr ik naar m’n nummer bel.

  Of werkt het niet op deze manier?

 2. Bij mijn Mobistar-van’t-werk gaat dat alvast niet. Zit er al maanden vruchteloos naar te zoeken want voicemail is inderdaad compleet nutteloos. De reden waarom dat bestaat (en waarom je de instructies voor het uitzetten moeilijk terugvindt) is zodat de operatoren dan bij elk gemist gesprek toch een verbinding kunnen aanrekenen.
  Ik luister er allang niet meer naar, alleen af en toe om berichten te wissen. Ik heb ook de indruk dat meer en meer mensen gewoon de telefoon inhaken en geen bericht meer inspreken. Kan dat kloppen?

 3. Heb het ook een tijdje geprobeerd en ik was er ook zeer gelukkig mee. Het principe “als het belangrijk, is bellen ze wel terug” werkt.

  Nadeel is echter dat bepaalde mensen (vooral in de PR-sector) gewoon blijven terugbellen omdat ze hun persbericht o zo belangrijk vinden, terwijl je ze vroeger had afgescheept met de voicemail.

  Dus nu laat ik het gewoon aanstaan. Bij bekende nummers luister ik niet meer en bel ik ineens terug, bij onbkende nummers luister ik snel naar het begin en bel ik al dan niet terug.

  Maar het blijft kut.

 4. In september van 2009 (ik weet dat precies want ik blogde daar over) maakte ik al een einde aan mijn mailbox en die van mijn vrouw. ‘k Heb het me nog voor geen moment beklaagd. Nog nooit iets belangrijks gemist. Als het belangrijk is belt men zelf wel terug, en als ik niks hoor dan bekijk ik zelf mijn gemiste gesprekken wel eens.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.