Verandering van workflow doet… ja wat eigenlijk?

Sedert 2008 heb ik een MacBook als hoofdcomputer. Dat is dus intussen een jaar of vijf. Het grootste deel van mijn tijd breng ik door met een browser, twitter/facebookapplicatie, mail en schrijfgerief allerhande.

Je kan zeggen dat je daar een workflow ontwikkelt. Van Google Reader naar Google+ en naar Twitter, dat is maar één klik. Opslaan in evernote, pocket of linklist hetzelfde. Mijn browser heeft knoppen. Veel. Alles gericht op het minimaliseren van het aantal kliks die een actie nodig heeft. Je mag dat een beetje gek of freaky vinden.

Momenteel probeer ik mijn workflow op de iPad te vinden. Het lukt nog niet zo goed. De algemeen aanbevolen Google Reader app is Reeder. Die heeft geen Google+ integratie en geen aansluiting op Buffer of Tumblr. Misschien kan ik dat met ifttt regelen maar dat is weer gedoe.

Bloggen lukt aardig maar om zo links te leggen en dingen in draft te schrijven en om het linklisten terug op te nemen, ik zie het momenteel allemaal nog niet.

Het is een beetje met zo’n nieuwe tool als met een taal. Als je het onvoldoende beheerst heb je altijd het gevoel dat je te weinig kan zeggen. Komt tijd, komt raad denk ik dan maar of ik moet er met deze blogpost in slagen een workflowblogpostrage te ontketenen.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.