Zweefvliegen in Goetsenhoven


Motoren. Oldtimers. Vliegtuigen. De opendeurdag van het vliegveld in Goetsenhoven (bij Tienen) klonk ons als een zeer geschikte gezinsuitstap. 

Een wandeling langs onder andere een collectie Stampe en Vertongens, grotere en kleinere sportvliegtuigjes en de Red Devils kwamen we aan de zweefvliegtuigen. Een enthousiaste jongeman zag me geïnteresseerd kijken (zoals ik naar elk vliegtuig had gedaan) maar deze was vastbesloten. 

Of ik ook eens wilde proberen? Ja, maar nee, zo pruttelde ik tegen. Dat ik nooit in iets wilde stappen zonder motor. Dat vliegen mij interesseert. Had ik maar tijd en geld op overschot maar parachute, parapente of zweefvliegen? Nee dankjewel. Toch bedankt voor de uitleg. 

Er werd gedraald en verder verteld en mijn madam had het al door voor het gesprek begonnen was natuurlijk. Een invulformulier inclusief gewicht van de passagier. Een betaling en ik kon mij aanmelden. 

De eerste keer zweefvliegen

Na een korte introductie over de meters en het overlopen van de dingen waar ik vooral mijn pollen af moest houden, was het tijd om een parachute om te gorden en plaats te nemen vooraan in een dubbel toestel. 

Een kat een kat genoemd: ik had wat stress. Het opstijgen. Het loskoppelen. Het landen. Dat waren de momenten waarvan ik me niet meteen kon voorstellen hoe ze zouden zijn. Mijn piloot vroeg of ik wel eens eerder gevlogen had en ik vertelde over mijn neef met het vliegdiploma. Over airshows in Koksijde en Oostende.

De wind van het sportvliegtuigje voor ons trok aan. Niet veel verder zweefden we één, twee, drie meter boven de start- en landingsbaan en maakte de sleper zich ook los van de grond. Geen weg terug nu en het moet gezegd, de stress had ik op de grond achtergelaten. 

Wanneer het sleeptoestel op 600 meter boven de grond gedag zwaaide met de vleugels en mijn piloot het touw liet schieten, was ik al helemaal verkocht. 

Vliegen als een vogel

De theorie van zweefvliegen klinkt vrij droog: je profiteert van opgaande thermiek om hoogte te winnen, de brede vleugels en het lichte gewicht van de zwever zorgen ervoor dat je ook zonder motor een eind ver komt. “Het is vliegen als een vogel”, liet mijn piloot zich ontvallen. And I think that’s beautiful. 

Wij draaiden een half uur lang boven Tienen en Hoegaarden. Op zoek naar opstijgende lucht. We gingen naar 500 en terug naar 700 meter en we praatten honderduit over vliegen en avonturen en de beste locaties in België om te zweefvliegen. 

Of ik wist wat een stall was, vroeg de piloot? Dat wist ik. Eens proberen? Doen! Intussen voelde ik mij als een kind in een speeltuin Snelheid eruit tot het punt waarop het leek alsof we Woody Woodpeckergewijs recht naar beneden zouden vallen. Neus naar beneden en terug weg. 

Zelf een stukje vliegen

Het lestoestel waarin we vlogen liet toe om zelf een stukje te vliegen. Tussen de lijnen lees je overal dat het tot het standaardpakket van een initiatievlucht behoort. Gesteld dat je niet aangeeft uit elkaar te daveren van de schrik of helemaal uit de lucht komt vallen (pun intended) wanneer het over vliegen gaat.

Onverwacht bereikte mijn stressniveau toch weer een piek want de eerste tik naar rechts aan de stuurknuppel bracht het toestel net iets steviger uit balans dan ik zelf verwachtte. Waarna ik vrij goed corrigeerde maar de neus wat laag ging en de snelheid… Daarna vlotte het beter.

Luchtdoop: zweefvliegen of sportvliegtuig?

Na een paar keer met een sportvliegtuig en deze ene zweefvlucht, ga ik me geen specialist luchtdopen noemen maar als ik zelf iemand een vlucht cadeau zou doen, dan zou ik voor een sportvliegtuig kiezen. 

Zweefvliegen is een veel puurdere ervaring en voor een liefhebber (waaronder ik mezelf dan rekenen) van vliegen op zich écht de moeite maar tijdens een vlucht van een uur is er maar zoveel wat je kan doen. Over en weer naar je woonplaats is tijdens een sportvliegtuigdoop relatief eenvoudig. Met een zwever zijn er een pak meer maar’en en als’en waar je rekening mee moet houden.

Heb je al eens een luchtdoop gehad? Dan zou ik een zweefvlucht zeker aanbevelen. 


Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.