12 en nog wat Belgische marketingcommunicatie-twitteraccounts die ook jij kan volgen

Komt Gerrit gisterenavond een artikel tegen op een Nederlandse site en vraagt hij zich openlijk af of ik daar geen Belgische versie van kon maken. Wel een gemak zo als de onderwerpen als gebraden quornfilets je in de mond vliegen.

Maar op zoek dus, vooral in mijn geheugen, naar wie er zoal interessante dingen zegt over communicatie in de twitterosfeer. Niet gemakkelijk vind ik dat. Het valt me op dat de vroege twitteraars sneller naar boven komen dan de later bijgekomen. De mensen die ik IRL heb ontmoet zitten korter dan zij die ik nog nooit heb gezien.

Bijkomend probleem: met marketingcommunicatietwitteraars belicht je maar een deel van de twitteraccount, laat staan van de mens erachter. Sommigen linken een blog aan de twitterstream en dat kleurt het beeld ook.

Kijk, ik heb mijn best gedaan* en kwam tot dit lijstje, het is subjectief en onvolledig en zonder rode draad en ik weet het.

 • @tijs The brains dat ze zeggen
 • @talking_heads Het bureau van de Barten en Joke en Sofie, interessant, één van de weinige bedrijfsaccounts met interactie
 • @pietr Werknemer bij leads united, niet verlegen voor een linkje en wat opmerkingen
 • @godje Het opperhoofd van de Vlaamse Online Overheidscommunicatie
 • @backbonemedia Een bedrijfsaccount met links en interactie: #win
 • @janseurinck Serieus, twee mensen dm’en mij en zeggen dat ik er mij moet tussen zetten, ik gehoorzaam
 • @mindblob Al ben ik het blob-gehalte wat beu, het is leuk geweest zo, verder interessant
 • @AndrewVassallo Stond niet op mijn shortlist maar kijk, ik vind geen reden om het advies in de wind te slaan
 • @koepee Was me gelijk niet vaak opgevallen de laatste tijd, al een geluk dat hij zich met een retweet liet opmerken of hij had hier niet gestaan en dat zou onterecht geweest zijn
 • @pekesenertjes PR-mens van Nokia en nog wat andere technodingen, interessante mens, gaf vorig jaar een gastles bij mij
 • @guidooohh Na zijn blog is ook zijn twitteraccount genomineerd, sterke stijger in mijn achting de laatste tijd
 • @crossthebreeze Twittert vaker in tengels en daar heb ik een soort filter voor ingebouwd maar eigenlijk, ik zou die moeten afbouwen

Eervolle vermeldingen zijn er voor @buzzingbees en @marketingyudai. Jonge snaken zijn het denk ik. Posten goede links. Ze zullen later, als ze groot zijn (ik hoop dat beiden onder 28 zijn) ook een eigen mening kweken denk ik.

* via twitter kreeg ik hulp bij mijn zoektocht van jaav, kraey, emiliedecoutere, thebandb en postrmagazine

6 Comments

 1. Zoals ik al zei op Twitter: ik blijf wat op mijn honger zitten, ook bij het Nederlandse artikel, als het op de definitie van “communicatie” aankomt. Wat is jouw definitie Jan, wat zijn jouw parameters? (Of misschien is dat ook weer de basis voor een nieuwe post?)

 2. @lamazone kan goed zijn, misschien had ik het “mijn favoriete lijst moeten noemen ofzo”. Ik ben door mijn lijst gegaan en heb de profielen geopend die ik met “communicatie associeer. Die profielen heb ik geopend en ik ben gaan kijken in de laatste tweets.

  Links, interactie en een eigen stem waren bepalend voor het al dan niet opnemen. Maar het blijft subjectief, gebaseerd op de mensen die ik volg enzovoort enzoverder. Beter dan dit kon ik het niet doen denk ik of ik had een weekje moeten uittrekken 😉

 3. Ik vond in dit geval de selectiecriteria interessanter dan de uiteindelijke lijst, of hoe het resultaat soms ondergeschikt is aan het selectie-en denkproces.

  Edoch, bedankt om Talking Heads te vermelden, volgens jouw criteria scoren we door te interageren en af en toe iets zinnigs te zeggen. Niet slecht.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.