160

Bij ons in Borgerhout is het fijn wonen. Meestal rustig en toch stedelijk. Een drukke verkeersader brengt je binnen de kortste keren naar het centrum. Vervang druk in de vorige zin naar believen door zeer druk en ook levensgevaarlijk alsook fietsonvriendelijk.

Op die baan is er ook een T-kruispunt met verkeerslichten. 29 keer op de 30 stop ik daar maar die keer in december niet. Net iets te laat vertrokken voor een vergadering. Vlam door het rood. Geen excuses. Behalve dat dat veiliger is om daar door het rood te rijden dan te wachten. Soit, die flik had me dus gezien en ik was te laat voor mijn meeting.

Dan kwam er ook nog post. Dat ik me mocht verdedigen als ik dat wilde. Dat wilde ik niet, er was niets te verklaren. Drie maand later opnieuw post. Het parket heeft mij met een boete van € 160 bedacht. Ik hoop dat ze het inzetten om een fietpad aan te leggen.

5 Comments

 1. Pingback: Tweets that mention 160 | geschreven om te lezen -- Topsy.com
 2. Ja, waardeloos is dat he. Het is vaak veiliger om zelf uit te kijken of je kunt oversteken dan te vertrouwen op verkeerslichten, die niet staan op kruisingen waar ze het hardst nodig zijn en wel waar er slechts af en toe een boerenkar een fietspad kruist.

  1. Hoorde recent over een stad in Groot-Brittanië die naar Nederlands voorbeeld alle verkeerslichten zou bannen. Schijnbaar is het getest en in de praktijk gebracht in is het aantal ongevallen en al zeker die met zwaar gewonden drastisch afgenomen. Mij toch maar kandidaat stellen voor die verkiezingen dan maar 😉

 3. been there done that.
  185 euro (175+10 euro voor gerechtelijke hinder) plus een postzegel om uitstel te vragen.
  Ik had nog nooit een licht gezien op het einde van de Meir (richting Groenplaats).
  Wijze les geleerd: als ge door't rood fietst, zorg dan dat er nog energie over is om heel hard weg te fietsen…

 4. Hoorde recent over een stad in Groot-Brittanië die naar Nederlands voorbeeld alle verkeerslichten zou bannen. Schijnbaar is het getest en in de praktijk gebracht in is het aantal ongevallen en al zeker die met zwaar gewonden drastisch afgenomen. Mij toch maar kandidaat stellen voor die verkiezingen dan maar 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.