Apple kondigt volgend jaar de iPad3 aan

Als de geruchten kloppen, lanceert Apple op 8 maart 2012 de langverwachtte opvolger van de iPad2. De geruchten rond de lancering houden inmiddels al meer dan een jaar aan en het mag verwacht worden dat ze in Cupertino opnieuw heel wat verbeteringen aan hun succesproduct zullen toevoegen.

De geruchten rond een nakende lancering begonnen in 2010, toen Apple de eerste versie van de tablet uitbracht. Omdat de iPad verkocht werd als betrof het hier het zoetste in het broodjesassortiment, leek het niet onwaarschijnlijk dat dit product deel zou blijven uitmaken van het gamma van Apple. Temeer daar de concurrentie naliet te concurreren.

Er wordt dezer dagen op internet geschreven en het internet geraakt nooit gevuld en het levert pageviews op. Speculaties zijn beter dan nieuws. Wij storen ons daar aan, maar ja, de media… Podcasters halen er luisteraars mee en kranten kunnen er hun bestofte imago mee oppoetsen. Dus wordt er geschreven.

De afgelopen weken klinken de geruchten steeds luider. De marketingmachine van Apple lost gericht enkele geruchten, enkele onderdelenproducenten doen een duit in het zakje. Buzz genereren, heet dat. Er komt een iPad3 klinkt het aldoor. Een verbeterde versie van de iPad2, die op zich al een aantal technologieën bevatte die je in de iPad1 had verwacht.

Het toestel zal er ongetwijfeld anders uitzien dan de vorige versies en ook aan de specificaties is naar verluidt flink gewerkt. Een nieuwe behuizing zou plaats maken voor een andere chipset en ook het scherm en het geheugen zouden, niet geheel onverwacht als je de wet van Moore kent, verbeterd zijn. Ook dit jaar zijn de geruchten van een kleinere versie van de iPad opnieuw niet van de lucht.

Het blijven speculaties maar als ze waar zijn, dan zou de iPad3 beschikken over een scherm, een operating system, alsook twee camera’s een GPS-chip, RAM en ROM-geheugen en een verbeterde gyroscoop die ook in de vierde dimensie bruikbaar is. Dit alles in een body die lichter is dan die van de iPad2. De batterijduur zou ondanks de hogere hardwarespecs en de kleinere behuizing hetzelfde blijven.

De iPad3 zal vermoedelijk zo’n succes kennen dat nu al wordt verwacht dat er tekorten zullen optreden in de aanvoer. Dat is een marketingstrategie die Apple al een aantal jaren met succes toepast. De rijen aan de deuren van de Apple stores wereldwijd werken als honing op een mierenhoop, zo verscheen het nog in een door wikileaks uitgebracht maar door Apple gecontesteerd e-mailbericht dat verstuurd zou zijn door Steve Jobs zelf.

De vraag is nog maar wie de presentatie op 8 maart voor zijn rekening zal nemen. Steve Jobs is na zijn afwezigheid door ziekte opnieuw meer in de gebouwen van Apple gesignaleerd, zo melden verschillende bronnen binnen het gebouw. Engadget publiceerde recent enkele foto’s waarop Jobs met een hemd en een das te zien is, wat zou kunnen wijzen op een ommezwaai in de strategie van Apple.

Wat er ook van aan is, dat de iPad een product is dat de wereld van de tabletcomputers op zijn kop heeft gezet, mag na twee eerdere versies duidelijk zijn. De derde versie belooft weer ongelofelijker, revolutionairder, mooier, beter, dunner, verbazingwekkender, magnifieker, telematischer, hytostatischer, schitterender en vermoedelijk opnieuw $100 duurder te zijn dan de vorige. Wij kijken er alvast naar uit.

12 Comments

 1. Dit artikeltje is puur als linkbait geschreven, niet? Teleurstellend.

  Overigens is je conclusie qua prijsstelling onjuist, Apple heeft dat bijna nooit gedaan, meestal zijn nieuwe (versies van) producten juist goedkoper.
  Oh en het wordt op 2 maart aangekondigd, woensdag aanstaande.

  1. Hawel neen, het is geschreven als ietwat kritiek op de speculaties en de speculaties over de speculaties en de opmerkingen over Apple heeft geen marketing nodig want dat doet de media voor hen die in, jawel de media verschijnen.

   De iPad2 mag dan al op 2 maart verschijnen, het gaat hier over de iPad3, wat een nieuw toestel wordt waar we niet vroeg genoeg over kunnen beginnen.

 2. De meest verassende nieuwe ‘spec’ van de iPad zou zijn dat hij in aanvaardbare arbeidsomstandigheden wordt geproduceerd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.