Autodelen met Cambio

In het kader van het transport van ons gezin maken wij sedert kort (a plan came together) gebruik van de diensten van Cambio. Autodelen is dat. Ouders in het toch niet zo nabije West-Vlaanderen, verplaatsingen met een baby die toch wat meer bagage met zich zullen meebrengen, tram en trein zijn dan toch niet optimaal.

Auto’s delen is een concept waar ik het sowieso mee heb. Veel minder blik in de straten en ecologisch maakt het toch ook een verschil. Een cambiowagen neem je niet zonder nadenken. Dat er een standplaats om de hoek is (en dus altijd parkeerplaats) maakt de keuze wel makkelijker. Een geitenwollensokken bedoening is dat ook al lang niet meer.

Weet je wat? De karretjes die hier in Borgerhout staan zijn niet eens verkeerd. Volkswagen Polo’tjes met dat tikkeltje meer om de slogan van de lokale kruidenier maar eens te gebruiken. Volgens mij zijn dat opties ofzo maar als ik er een normale Polo naast zag staan, was er wat anders.

Uit het boekje van VW komt zoiets

Op de parking zoiets

En blijkbaar wekt het ding wel interesse bij opkopers

Met de bluemotion technologie schijnen we ook groener te rijden. En mijn god, een auto wassen of naar de autokeuring en beslissingen over verzekeringen en tankkaarten en de hele papierwinkel die zo’n kar ongetwijfeld meebrengt, dat wordt voor jou gedaan. Dat noem ik nog eens voordelen.

Het is jong en nieuw maar voorlopig ben ik enthousiast. Via tinternet of telefoon bestellen, een auto ter beschikking in België en Duitsland en er werd op de infosessie luidop over Nederland gefluisterd.

Ah, beste developers en webbouwers, een mobiele app of website, dat hebben ze nog niet. Verkoop die mensen eens wat.

6 Comments

  1. “Volgens mij zijn dat opties ofzo maar als ik er een normale Polo naast zag staan, was er wat anders.”
    Je doelt wellicht op het andere radiatorrooster en de achterspoiler, die de stroomlijn verbeteren voor een lager verbruik. Die zaken zijn specifiek voor de Polo BlueMotion.

    Heb je al eens uitgerekend hoeveel het autodelen je uiteindelijk kost? En of het echt voordeliger uitkomt?

  2. Robin, het gaat hier niet om kosten. Het gaat om milieu.

    Dat radiatorrooster is inderdaad anders en ik heb ook de indruk dat het voorwiel wat kleiner is of dat dat lager staat ofzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.