Belijzer

Eigenlijk vind ik dat leuk, producten analyseren en dan een review schrijven. Als ik een fabrikant was, ik zou al de producten die ik op de markt zou brengen zelf testen. Ik zou vragen aan mensen die ik niet ken om mijn product te testen. Leden van mijn beoogde doelgroep maar ook enkele lukrake slachtoffers die ik dan van een mooie titel zou voorzien.

Ik ben in de overtuiging dat elke fabrikant dat zou moeten doen. You’ve got to know the product baby. Kennis. Uitgangspunt van elke rechtgeaarde marketeer, communicatieverantwoordelijke, sales rep… employee quoi.

Dit alles om te zeggen dat ik nog eens een product ga reviewen. Het gaat hier over de Nokia 2630. De Nokia wat zal u zich afvragen? De Nokia 2630 zeg ik u. Hét toestel voor de ambtenaar met een A-statuut. Het ziet er zo uit:

Als werknemer van de Vlaamse overheid kreeg ik, net als nog heel wat collega’s dit toestel in handen gestopt tijdens één van mijn eerste werkdagen. Kwestie dat mijn collega’s mij ook buiten mijn werkuren kunnen bereiken ;-).

Misschien ben ik verwend maar ik ben hier wel de reviewer hé, dus sta mij even toe van jetje te geven. Geen enkele manager bij Nokia heeft volgens mij ooit met dit toestel gewerkt. Het symbian OS, daar kan ik kort over zijn, dat is niet gemaakt om iets in terug te vinden. De ingebakken processor is van dien aard dat ik soms denk dat ik zelf sneller kan rekenen. De camera is niet gemaakt om foto’s mee te nemen en last but not least: het telefoongedeelte is niet gemaakt om mee te bellen.

Het kan aan mij liggen maar de mensen begrijpen niet als ik wat tegen hen zeg. Zeker niet als er wat achtergrondlawaai is. Met mijn andere telefoon heb ik dat niet. Net zoals het feit dat ik ook de beller vaak niet kan verstaan. Flarden, dat wel, als je je net in een anechoische ruimte bevindt of in een isoleercel.

Ik begrijp dat de Vlaamse Overheid niet met geld hoeft te gooien als het op GSM’s aankomt maar ik vind ook dat een bedrijf als Nokia dit soort telefoons niet zou mogen maken.

Nee serieus, mensen van Nokia, leg mij dat eens uit. Mensen kopen een merk. Als ze daar tevreden over zijn, overwegen ze bij een volgende aankoop opnieuw je merk. Met een goeie verkoper of een actie of een pakket kan je die misschien upgraden naar een beter toestel waar je meer marge op haalt.

Het is ook maar mijn mening. Maar aan de Albert II Laan kan je volgens mij nog wel wat mensen vinden die deze mening onderschrijven.

4 Comments

 1. Pingback: Tweets that mention Belijzer | geschreven om te lezen -- Topsy.com
 2. Dag Jan zoals beloofd even een reply.
  Ik kan me voorstellen dat je teleurgesteld bent in onze Vlaamse Overheid dat ze je een toestel geven van 60€. Je vergelijkt met een toestel dat je daarnaast gebruikt maar welk is dat juist?
  Op deze manier is het nogal een kromme vergelijking imho die meer zegt over wat de Vlaamse Overheid verwacht van ambtenaren dan van een Nokia toestel, niet?

  1. Steven, ik vind dat de Vlaamse Overheid een goede keuze maakt door niet de duurste toestellen te kopen.

   Mijn persoonlijk toestel is een HTC Hero, wat inderdaad geen vergelijk is. Het probleem met de Nokia is dat ik de mensen niet kan verstaan doordat ik 'm niet luider krijg (toegegeven, ik ben wat hardhoriger dan de gemiddelde persoon).

   Als ik Nokia was, ik zou mijn basistoestellen met een zo klein mogelijke marge verkopen maar wel kwaliteit leveren. Dan zouden de mensen in de toekomst ook geneigd zijn NOKIA te kopen. Althans, dat denk ik.

   Met dit toestel op zak zal de opvolger van mijn HTC geen highend NOKIA worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.