Betreft: de Samsung Galaxy Tab

Geachte heer Lee,
Geachte heer Choi,

Toen ik van uw PR firma in Belgie het aanbod kreeg de ‘oude’ versie van Galaxy Tab te testen, heb ik niet lang getwijfeld. Hoewel het toestel al van een tijd terug geleden dateert, vond ik het een interessant concept. Teveel tablet om telefoon te zijn en vice versa.

Het huidige prijspunt van €479, zo’n 739521 Koreaanse Won, is ook best aantrekkelijk. Maar ik zal dat niet betalen. Want er is een nieuwe versie van jullie toestel uit en dat zal android 3.1 draaien en sneller zijn en minder wegen en nog van die dingen.

Ze zullen groter zijn. Meer tablet. Jullie maken twee versies hoorde ik. 8,9″ en 10,1″. Dat laatste is logisch. Een android-concurrent voor de iPad. 8,9 is echter niet veel kleiner en net dat is de sterkte van de 7″ versie.

Mijnheer Lee, ik schrijf u als een vriend. Er was een tijd waarin ik uw merk niet zo hoog in het vaandel droeg maar dat is het laatste jaar fors veranderd. Het design van het frontend van de Galaxy Tab is nog steeds te fluo naar mijn aanvoelen. Teveel kitsch. Wij Europeanen lopen daar niet zo wild van.

Technisch valt er op de Tab niets af te dingen. Android 2.2 heeft zijn tijd wat gehad misschien en die upgrade naar 3.0 of 3.1 zal er wel niet inzitten. Maar jullie hebben wel een gat gevonden. Dat zouden jullie moeten uitbuiten.

De concurrentie voor de iPad ligt niet in het namaken van de iPad. Er is, zo wordt gezegd, geen markt voor tablets, er is een markt voor iPads. Ik begrijp de mens die dat schreef maar met de Tab in handen dacht ik ook: dit is het. Dit is de concurrentie van de iPad. De mobiele versie. Past mooi in een tas of een ruime binnenzak.

Want Zuckerberg had gelijk. De iPad is geen mobiel toestel. Niet echt. Mocht mijn brief aan u uitlekken, zou ik daar zeker reactie op krijgen van de Apple fanboys. Gelieve deze brief dan ook met de nodige discretie te behandelen.

Indien u dus een derde generatie Tabs maakt, zie ik graag opnieuw een 7″ versie. Hoogst waarschijnlijk hebt u er dan een klant bij.

Met vriendelijke groet,

Jan Seurinck
Blogger

8 Comments

    1. Als je blogger bent, komt veel gadgetnieuws naar jou, hoef je het niet te zoeken. Engadget is wel één van de betere. Gizmodo ook en The next web. Zo uit het hoofd.

          1. Het was nochtans een serieuze vraag 🙂 Helaas geen edit functie bij je comments formulier anders zou ik het aanpassen. (Full disclosure: het is idd een vriend van mij die deze website als hobby bijwerkt maar ik wilde zeker niet spammy overkomen, gewoon verwijzen naar kleinere sites naast engadget, gizmodo etc).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.