Borgerhout

Borgerhout is weer in het nieuws geweest de voorbije week. De combinatie van “Borgerhout” en “in het nieuws” is meestal niet heel erg veelbelovend. Ook nu was zulks niet het geval.

Een aantal heethoofden kwamen zever verkondigen in een buurthuis, een ex-guantanamo-gevangene heeft zich in ons district gevestigd en ergens in Borgerhout schoot een onverlaat met een pistool.

Oh nee, wacht. Die pistolenmens deed zijn ding in Antwerpen (postcode 2060). Maar omdat het over geweren gaat en gezien de aard van het café leek het waarschijnlijk wat makkelijker te verwerken voor lezers als daar ineens maar Borgerhout van werd gemaakt. Beide districten grenzen immers aan elkaar en als je nu echt uit moet gaan leggen aan je lezers… nee, dat zou teveel nuance vragen. Antwerpen met geweren, dat is Borgerhout.

En zo blijf je dus vragen krijgen als je zegt dat je in Borgerhout woont. Of het daar écht nog altijd zo… En met die vreemdel… Allez, begrijp me niet verkeerd, daar zitten ook goeie gasten tussen hé… Durf dan maar eens te vertellen dat je nog nooit bent overvallen en dat je nog nooit een drugsdeal hebt zien plaatsvinden. Dan word je voor blind of naïef versleten.

Nee, niet alles in Borgerhout is rozengeur en maneschijn. Er is zwerfafval en er heerst armoede, er zijn teveel mensen en te weinig ruimte, er zijn teveel auto’s en niet genoeg parkeerplek. Maar verder is het hier fantastisch wonen. Het is maar dat u die kant van het verhaal ook eens hoort.

1 Comment

  1. ooit op een dag (een jaar of 8 geleden) werd ik overvallen in de binnenstad. Vrijdagmiddag, kwart over twaalf, naast een Aldi vlakbij de Kasteelpleinstraat. Jep, ook daar. Met een revolver (of een alarmpistool: ik had niet de behoefte het verschil te zoeken) in de buik alles netjes afgegeven.

    Mensen die zeggen dat dat enkel in Borgerhout gebeurt: 't is niet waar dat.

    Ik ben er dan ook van overtuigd dat wonen in Borgerhout beestig fijn is. Net als de binnenstad, eigenlijk. Overvallen doen ze je toch, als je dat echt wil. 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.